КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

    

  

   

Протокол  106

28 жовтня 2022 року

 

12 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури, друге читання (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

2. Про затвердження рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Стан галузі рибного господарства та етапи її реформування» (20 жовтня 2022 року, Черкаська область).

3. Про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектних робіт на 2023 рік.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури, друге читання (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

ВИСТУПИЛА: голова підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі Шол М.В., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Рудик С.Я., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Головня В.О., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., Т.в.о. Голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України Клименок І.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури (реєстр. № 7616).

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Стан галузі рибного господарства та етапи її реформування» (20 жовтня 2022 року, Черкаська область).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Стан галузі рибного господарства та етапи її реформування».

2. Направити зазначені рекомендації Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектних робіт на 2023 рік.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектних робіт на 2023 рік.

2. Надіслати зазначені пропозиції Голові Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку