КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

    

  

   

Протолкол 107

3 листопада 2022 року

 

вул. Липська, 3, зала № 2                                                                          

15 год. 30 хв.                                                    

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Кучер М.І., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Чернявський С.М.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр.№ 5839 від 05.08.2021).

2. Інформація Голови Фонду державного майна України щодо прогнозованих планів діяльності Фонду на 2023 рік, зокрема, питання приватизації підприємств агропромислового комплексу.

3. Про Дослідницьку службу Верховної Ради України.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр.№ 5839 від 05.08.2021).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Салійчук О.В., директор БО «Ліга виробників харчових продуктів» Кузнєцов Г.Д., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки» (реєстр. № 5839) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. Питання порядку денного «Інформація Голови Фонду державного майна України щодо прогнозованих планів діяльності Фонду на 2023 рік, зокрема, питання приватизації підприємств агропромислового комплексу» перенесено.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про Дослідницьку службу Верховної Ради України.

ВИСТУПИЛА: керівник Дослідницької служби Верховної Ради України Ваолевська Л.А., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народний депутат України – член Комітету Лабазюк С.П., завідувач відділу з питань економічного розвитку та фінансової політики Дослідницької служби Верховної Ради України Кондратова А.М.

Інформацію заслухано і взято до відома.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку