ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 153

 

                                                                                               12 липня 2024 року

 

                                                                        у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.М., головні консультанти Коляда О.М., Чужмир К.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Завітневичем О.М., Костенком Р.В. та іншими (реєстр. № 11335 від 12.06.2024).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Завітневичем О.М., Костенком Р.В. та іншими (реєстр. № 11335 від 12.06.2024).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Костенко Р.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., Державний секретар Міністерства оборони України Дараган Л.В., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України:

1.1. Включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони (реєстр. № 11335 від 12.06.2024), поданий народним депутатом України Гайду О.В. та іншими народними депутатами України;

1.2. За наслідками розгляду законопроекту (реєстр. № 11335) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому як Закон з урахуванням пропозицій Комітету.

2. У разі прийняття законопроекту реєстр. № 11335 в цілому як Закон доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку