КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 38

17 червня 2020 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12

14 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Чернишенко І.І., Коляда О.М., Корякіна І.І., Жидков О.Є., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Обговорення основних положень проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

2. Про доопрацьований проект Постанови про Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

3. Про запровадження спеціальних квот на імпорт мінеральних добрив в Україні.

4. Про перегляд рішення Комітету щодо проекту Закону про сільськогосподарську кооперацію, друге читання (реєстр. № 0856 від 29.08.2019).

5. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на липень 2020 року.

6. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету. Водночас головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету внести зміни в черговість розгляду питань порядку денного і перше питання порядку денного розглянути після розгляду інших питань.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований проект Постанови про Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли: Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Петрашко І.Р. секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Герасимов А.В., Костюк Д.С., Салійчук О.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - Торговий представник України, перший заступник голови Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі Качка Т.А.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України визначитись щодо доопрацьованого проекту Постанови про Програму діяльності Кабінету Міністрів України (реєстр. № 3330 від 12.06.2020).

2. Дане рішення направити до Комітету з питань економічного розвитку.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про запровадження спеціальних квот на імпорт мінеральних добрив в Україні.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - Торговий представник України, перший заступник голови Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі Качка Т.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., народний депутат України дев’ятого скликання Ковальчук О.В., голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Лещенко Р.М., начальник 1 управління Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, член Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі Гаращук В.П., директор Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу Антимонопольного комітету України Кустовський І.С., заступник голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Соколов М.Ю., генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Сластьон Р.М., директор Всеукраїнського аграрного форуму Дідух М.М.

Інформацію про запровадження спеціальних квот на імпорт мінеральних добрив в Україні заслухано.

За результатами обговорення

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутись до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі з рекомендацією щодо не запровадження спеціальних квот на імпорт мінеральних добрив.

2. Дане рішення надіслати всім членам Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про перегляд рішення Комітету щодо проекту Закону про сільськогосподарську кооперацію, друге читання (реєстр. № 0856 від 29.08.2019).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету Дмитрасевич М.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., головний консультант секретаріату Комітету Корякіна І.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про сільськогосподарську кооперацію (реєстр. № 0856) у другому читанні та в цілому як Закон з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

2. Доповідачем із зазначеного питання на сесії Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасова О.С.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на липень 2020 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на липень 2020 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на липень 2020 року:

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 1 липня

 

14 год. 30 хв.

2.

Середа, 8 липня

 

11 год. 00 хв.

3.

Середа, 15 липня

14 год. 30 хв.

 

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25 «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про основні положення проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Лещенко Р.М., заступник голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Соколов М.Ю.

Обговорення розпочато.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку