КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 43

7 жовтня 2020 року

у режимі відеоконференції

11 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Петьовка В.В., Столар В.М., Чайківський І.А.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Шумейко С.Г., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

2. Про проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, друге читання (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про обрання на поточне засідання Комітету народного депутата України – члена Комітету для ведення підрахунку голосів.

 ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. запропонував народним депутатам України – членам Комітету обрати на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України - члена Комітету Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету         Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В.,  голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народні депутати України – члени Комітету Кучер М.І., Івченко В.Є., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

За ініціативою народних депутатів України - членів Комітету головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на підтвердження пропозицію щодо набрання чинності даного Закону з 1 січня 2021 року.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 13; «проти» - 0; «утрим.» - 9.

Рішення прийнято.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстр. № 2194) з поправками, поданими від Комітету, з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень та рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстр. № 2194) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон із техніко-юридичним доопрацюванням.

2. Доповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, друге читання (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., народний депутат України Макаров О.А., координатор Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської Бізнес Асоціації Кирилюк Д.О., Голова Громадської Ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Башинський В.В., Лапа В.І.

Питання обговорено. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету.

 

3. В різному:

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання у зв’язку з епідеміологічною ситуацією.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який наголосив на необхідності внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, а саме: у зв’язку з епідеміологічною ситуацією перенести проведення:

1. комітетських слухань на тему: Аграрна наука. Шляхи реформування: виклики та завдання.

2. виїзних засідань:

1.

Аграрні інновації як фактор росту української економіки

листопад

Тернопільська обл.

Чайківський І.А.

2.

Ведення агробізнесу в Поліській зоні

 

листопад

Рівненська обл.

Соломчук Д.В.

3.

Про якість та безпечність харчових продуктів в Україні

грудень

м. Хмільник

Вінницька обл.

 

Юрчишин П.В.

Дату проведення вищевказаних заходів запропоновано погоджувати із зазначеними у Плані роботи  відповідальними особами.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку