КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 46

2 грудня 2020 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к.12, 15 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 22

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Халімон П.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Шумейко С.Г., Коляда О.М., Корякіна І.І., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Продовження розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони, друге читання (реєстр. № 2195 від 01.10.2019).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості), друге читання (реєстр. № 0850 від 29.08.2019).

3. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Юрчишиним П.В., Грищенко Т.М. (реєстр. № 3516 від 20.05.2020).

4. Інформацію щодо можливості подолання наслідків посухи за рахунок резервного фонду Державного бюджету та програм підтримки виробників сільськогосподарської продукції.

5. Презентація основних положень проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо скасування інституту права постійного користування земельними ділянками.

6. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони, друге читання (реєстр. № 2195 від 01.10.2019), продовження розгляду.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував присутніх щодо прийнятого на засіданні Комітету від 17.12.2020 (протокол № 45) рішення про проведення на поточному засіданні дистанційного земельного аукціону в тестовому режимі та передав слово першому заступнику директора "ProZorro. Продажі" Марчак Д.М. для проведення зазначеного аукціону.

ВИСТУПИЛА: перший заступник директора "ProZorro. Продажі" Марчак Д.М., яка продемонструвала народним депутатам України – членам Комітету процес роботи дистанційного земельного аукціону.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народний депутат України – член Комітету Бунін С.В., директор "ProZorro. Продажі" Соболев О.Д., заступник Голови Всеукраїнської Аграрної Ради Сліпченко О., генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Сластьон Р.М., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ: продовжити розгляд даного питання на наступному засіданні Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості), друге читання (реєстр. № 0850 від 29.08.2019).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.,  який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мірошниченко А.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю, з поправками народного депутата України Сольського М.Т., поданими від Комітету, відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень та рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкта нерухомості) (реєстр. № 0850), прийняти у другому читанні та в цілому як Закону в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

2. Доповідачем від Комітету на засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Юрчишиним П.В., Грищенко Т.М. (реєстр. № 3516 від 20.05.2020).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Тарасов О.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Сластьон Р.М.,  менеджер комітетів Європейської Бізнес Асоціації Кузьменко Є.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти, (реєстр. № 3516), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 13; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо можливості подолання наслідків посухи за рахунок резервного фонду Державного бюджету та програм підтримки виробників сільськогосподарської продукції.

ВИСТУПИВ: Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Петрашко І.Р., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С.,  заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М.

Інформацію заслухано і обговорено.

 

5. Презентацію основних положень проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо скасування інституту права постійного користування земельними ділянками перенесено на наступне засідання Комітету.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку