КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

 

 

      

Протокол №  26     

                                                                                                    від 26 січня 2016р.  

 

Засідання Комітету     

вул. Грушевського, 5, конференц-зала,

 14.00 год.                                                             

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Кутовий Т.В.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету:  Бакуменко О.Б., Бриченко І.В., Бобов Г.Б., Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кучер М.І., Кулініч О.І., Люшняк М.В., Лунченко В.В., Мушак О.П., Нестеренко В.Г., Негой Ф.Ф., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Вітко А.Л., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Добкін Д.М., Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Лабазюк С.П., Мартиняк С.В., Мірошніченко І.В., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

     Від секретаріату Комітету присутні: завідувач секретаріату Комітету Змій Ю.М.,  заступник завідувача секретаріату Данченко А.А.,  головні консультанти Коляда О.М., Чернишенко І.І., Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Боремська З.В., Шумейко С.Г., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

  1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація», II читання (реєстр. 2920 від 20.05.2015)

2.      Про проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною (щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що належать до категорії ІІ, з вимогами законодавства ЄС)», II читання (реєстр. № 2150а від 23.06.2015 р.)

  1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села», II читання (реєстр. № 2089 від 10.02.2015)
  2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо ефективного використання земель сільськогосподарського призначення)», внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 3297 від 09.10.2015р.)

5.      Про проект Закону України «Про захист прав власників земельних паїв», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 3345 від 19.10.2015 р.)

6.      Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних умов приєднання до інженерних мереж на земельних ділянках під забудову, що виставляються для продажу на аукціонах», поданий народним депутатом України Зубиком В.В. (реєстр. № 3209 від 02.10.2015)

7.      Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від сплати земельного податку воєнізованих підрозділів)», внесений народними депутатами України Пашинським С.В.,  Вінником І.Ю., Кривенком В.В. (реєстр. № 2230 від 24.02.2015)

8.      Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо можливості здешевлення харчових продуктів)», внесений народними депутатами України Шипком А.Ф., Кіссе А.І., Біловолом О.М. та ін. (реєстр. № 2038 від 05.02.2015)

9.      Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції)», внесений народним депутатом України Козаком Т.Р. (реєстр. № 2351а від 14.07.2015)

10.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (про тимчасове призупинення застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель)», внесений народним депутатом України Мельником С.І. (реєстр. № 2171а від 26.06.2015)

11.  Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження об'єктів культурної спадщини», внесений народними депутатами України Андрієвським Д.Й., Сташуком В.Ф., Демчаком Р.Є. (реєстр. № 2225а від 02.07.2015)

12.   Різне.

1

СЛУХАЛИ: Інформацію головного консультанта секретаріату Комітету Чернишенко І.І.  про підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» (реєстр. 2920 від 20.05.2015).

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету   Івченко В.Є., Хлань С.В.

 

 На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний проект Закону  прийняти в другому читанні та в цілому як Закон».

 

 ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 14, «проти» - 2; «утрим.» -2.

 

 За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» (реєстр. № 2920)  прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

2.              Доповідачем з цього питання на сесії Верховної Ради України визначити Голову Комітету Кутового Т.В.

Рішення прийнято.

 

 

2

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Івченка В.Є. про доопрацьований до II читання проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною (щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що належать до категорії ІІ, з вимогами законодавства ЄС)» (реєстр. № 2150а від 23.06.2015 р.)

Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І. висловився на підтримку даного законопроекту.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний проект Закону  прийняти в другому читанні та в цілому як Закон».

 

 ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною (щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що належать до категорії ІІ, з вимогами законодавства ЄС)» (реєстр. № 2150а) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

  1. Доповідачем з цього питання на сесії Верховної Ради України визначити Голову Комітету Кутового Т.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишина П.В. про доопрацьований до II читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села» (реєстр. № 2089 від 10.02.2015).

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету   Івченко В.Є.,  Мушак С.П., Вадатурський А.О., Давиденко В.Д., Люшняк М.В., президент спілки молочних підприємств України Карпенко Л.О.

  

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний проект Закону  прийняти в другому читанні та в цілому як Закон».

 

 ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.  Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села» (реєстр. № 2089 від 10.02.2015) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

2.              Доповідачем з цього питання на сесії Верховної Ради України визначити Голову Комітету Кутового Т.В.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4

СЛУХАЛИ: Інформацію головного консультанта секретаріату Комітету  Коляди О.М. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо ефективного використання земель сільськогосподарського призначення)», внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 3297 від 09.10.2015р.)

В інформації зазначалось, що законопроектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» і встановити, що громадяни і юридичні особи, у власності яких перебувають земельні ділянки сільськогосподарського призначення, мають передавати в оренду зазначені земельні ділянки лише за результатами проведення земельних торгів.

Доповідач зазначив, що запропонована зміна не в повній мірі відповідає правовим нормам статті 22 Конституції України, якою визначено, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Зараз земельні торги є обов'язковою формою відчуження лише для земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису). Що ж стосується земельних ділянок, які перебувають у приватній власності, то продаж таких земельних ділянок або прав на них може здійснюватися на земельних торгах виключно з ініціативи власників земельної ділянки відповідно положень статті 135 Земельного Кодексу України.

Крім того, законопроектом пропонується посилити відповідальність суб'єктів господарювання за порушення законодавства про охорону земель та умов договорів оренди землі шляхом встановлення додаткових підстав припинення договору оренди землі сільськогосподарського призначення, сплати штрафних санкцій на користь територіальної громади і відшкодування орендодавцю завданих збитків. Проте, запропоновані зміни не узгоджується із спеціальними Законами України «Про охорону земель» та «Про державний контроль за використанням та охороною земель», оскільки терміни «непідтримання та непідвищення родючості землі» не використовується в земельному законодавстві. 

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольський Я.В. та Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мартинюк М.П. висловилися за відхилення даного законопроекту.

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету    Люшняк М.В.,   Івченко В.Є.

            На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.          Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо ефективного використання земель сільськогосподарського призначення)» (реєстр.№3297) відхилити.

2.          Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Кутового Т.В.

Рішення прийнято одноголосно.

5

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Купрієнка О.В. про проект Закону України «Про захист прав власників земельних паїв», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 3345 від 19.10.2015 р.)

В інформації зазначалось, що метою прийняття даного законопроекту є  пiдвищення рiвня соцiального захисту, захисту прав  власникiв земельних дiлянок i земельних часток (паїв) в частині плати за землю. А саме, проект вводить рівень плати за оренду земельних дiлянок сiльськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) у розмiрi не менше 10 вiдсоткiв визначеної вiдповiдно до законодавства вартостi земельної дiлянки, земельної частки (паю).

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольський Я.В. та Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мартинюк М.П. висловилися за відхилення даного законопроекту.

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету    Люшняк М.В.,   Івченко В.Є., Заболотний Г.М., Хлань С.В., Вадатурський А.О.

         На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 17, «утрим.» - 1.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про захист прав власників земельних паїв», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 3345 від 19.10.2015 р.) відхилити.

  1. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

Рішення прийнято.

 

6

СЛУХАЛИ: Інформацію головного консультанта секретаріату Комітету Шумейка С.Г. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних умов приєднання до інженерних мереж на земельних ділянках під забудову, що виставляються для продажу на аукціонах», поданий народним депутатом України Зубиком В.В. (реєстр. № 3209 від 02.10.2015).

В інформації зазначалось, що законопроектом запропоновано зобов’язати організатора земельних торгів (відповідний орган державної влади чи орган місцевого самоврядування) при підготовці до продажу на аукціонах земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них під забудову отримувати технічні умови водо-, енерго-, тепло-, газопостачання і водовідведення для потенційного об’єкта будівництва відповідно до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Також передбачається визначити, що фінансування послуг щодо розроблення технічних умов для потенційного об’єкта будівництва повинно здійснювати за рахунок організатора земельних торгів (відповідного органу державної влади чи органу місцевого самоврядування) в межах їх поточного фінансування, а також встановити, що витрати на отримання технічних умов включаються до ціни земельної ділянки та відшкодовуються переможцем торгів (покупцем земельної ділянки).

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольський Я.В. та Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мартинюк М.П. висловилися на підтримку даного законопроекту.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 16, «утрим.» - 2.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

  1. Рекомендувати Верховній Раді України  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних умов приєднання до інженерних мереж на земельних ділянках під забудову, що виставляються для продажу на аукціонах (реєстр. № 3209 від 02.10.2015), поданий народним депутатом України Зубиком В.В., прийняти за основу.
  2. Співдоповідачем з цього питання на сесії Верховної Ради України визначити Голову Комітету Кутового Т.В.

Рішення прийнято.

 

7

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від сплати земельного податку воєнізованих підрозділів)», внесений народними депутатами України Пашинським С.В.,  Вінником І.Ю., Кривенком В.В. (реєстр. № 2230 від 24.02.2015).

В інформації зазначалось, що законопроектом пропонується звільнити від сплати земельного податку військові підрозділи, заклади, установи та організації Збройних Сил, в тому числі Міністерства оборони і Головного управління розвідки, Міністерства внутрішніх справ, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, які повністю утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольський Я.В. та Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мартинюк М.П. висловилися за направлення даного законопроекту на доопрацювання.

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету  Вадатурський А.О.. Давиденко В.Д.. Івченко В.Є.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  повернення даного проекту Закону  суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення  суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від сплати земельного податку воєнізованих підрозділів)», внесений народними депутатами України Пашинським С.В.,  Вінником І.Ю., Кривенком В.В. (реєстр. № 2230 від 24.02.2015).

  1. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про проект Закону України   «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо можливості здешевлення харчових продуктів)», внесений народними депутатами України Шипком А.Ф., Кіссе А.І., Біловолом О.М. та ін. (реєстр. № 2038 від 05.02.2015).

В інформації зазначалось, що законопроектом пропонується надати право застосовування пониженої ставки податку на додану вартість в розмірі семи відсотків щодо оподаткування операцій з постачання харчових продуктів на території України та здійснення імпорту продуктів харчування.

Застосування зниженої ставки податку на додану вартість для продуктів харчування і лікарських засобів є загальноприйнятою у країнах Європейського Союзу і покликана забезпечити доступність життєво необхідних товарів для широких верств населення. Разом з тим, законопроект немає відсилаючої норми щодо чіткого визначення переліку товарів та відповідності товарним кодам згідно УКТЗЕД, які можуть підпасти під цю пільгу. У цьому випадку може виникнути можливість неоднозначного трактування закону митними та фіскальними органами, а також маніпулювання зазначеними категоріями імпортерами, що створюють небезпеку корупційних дій при ввезені на митну територію України певних видів товарних груп.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення даного проекту Закону».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України   «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо можливості здешевлення харчових продуктів)», внесений народними депутатами України Шипком А.Ф., Кіссе А.І., Біловолом О.М. та ін. (реєстр. № 2038 від 05.02.2015)

  1. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

9

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції)», внесений народним депутатом України Козаком Т.Р. (реєстр. № 2351а від 14.07.2015).

В інформації зазначалось, що законопроектом пропонується  визначати прибуток до оподаткування сільгоспвиробників та переробних підприємств, виходячи з фінансового результату без коригування на податкові різниці.

Зменшувати податок на прибуток, який підлягає сплаті, на суму земельного податку, що використовується в сільськогосподарському виробничому обороті.

Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та операції з першого постачання на митній території України обладнання для переробки м’яса або птиці, що класифікуються за кодом товарної позиції 8438 50 0000 згідно з УКТ ЗЕД.

Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільнити від оподаткування прибуток м’ясопереробних підприємств при умові, що суми коштів, вивільнені від оподаткування, будуть спрямовані переробними підприємствами на збільшення обсягів виробництва, переоснащення матеріально-технічної бази,  запровадження новітніх технологій, пов'язаних з  основною діяльністю  переробного підприємства,  та/або повернення кредитів, використаних на зазначені цілі, і сплату процентів за ними.

Скасувати 10 відсоткову ставку ввізного мита обладнання для переробки м’яса або птиці, що класифікуються за кодом товарної позиції 8438 50 0000 згідно з УКТ ЗЕД.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольський Я.В. висловився за направлення даного проекту на доопрацювання.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  повернення даного проекту Закону  суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  повернення суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції)», внесений народним депутатом України Козаком Т.Р. (реєстр. № 2351а від 14.07.2015).

  1. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики.

Рішення прийнято одноголосно.

 

10

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (про тимчасове призупинення застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель)», внесений народним депутатом України Мельником С.І. (реєстр. № 2171а від 26.06.2015)

В інформації зазначалось, що ціль прийняття даного законопроекту обумовлена необхідністю недопущення подальшого збільшення розміру земельного податку та  орендної плати за землю внаслідок індексації.

 Проектом закону вносяться зміни до розділу ХІХ «Прикінцеві положення» Податкового кодексу України, які дозволять мінімізувати зростання невиробничих витрат в умовах економічної кризи, запобігти подальшому погіршенню економічного стану суб’єктів господарювання.           

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  прийняття даного проекту Закону  за основу».

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 15, «проти» - 3.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  прийняття   за основу проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (про тимчасове призупинення застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель)», внесений народним депутатом України Мельником С.І. (реєстр. № 2171а від 26.06.2015).

2.      Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної  політики

Рішення прийнято.

 

11

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження об'єктів культурної спадщини», внесений народними депутатами України Андрієвським Д.Й., Сташуком В.Ф., Демчаком Р.Є. (реєстр. № 2225а від 02.07.2015)

В інформації зазначалось, що метою прийняття даного законодавчого акта, як зазначено у пояснювальній записці, є удосконалення законодавчого механізму охорони об’єктів культурної спадщини та традиційного середовища історико-культурних заповідників з метою їх збереження. Законом пропонується ввести законодавчі обмеження будівництва на території історико-культурних заповідників, обмеживши поверховість нового будівництва, та заборонити нове будівництво на території буферних (охоронюваних) зон об’єктів, включених до Списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО в Україні.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  прийняття даного проекту Закону  за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.      Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про  прийняття   за основу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження об'єктів культурної спадщини», внесений народними депутатами України Андрієвським Д.Й., Сташуком В.Ф., Демчаком Р.Є. (реєстр. № 2225а від 02.07.2015).

  1. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань
    будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

Рішення прийнято одноголосно.

 

12

СЛУХАЛИ: пропозицію голови підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Хланя С.В. щодо створення при Комітеті робочої групи з підготовки проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем».

 

            На голосування поставили пропозицію: «Створити при Комітеті робочу групу з підготовки проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем». Обрати головою робочої групи голову підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Хланя С.В.  Залучити до робочої групи народних депутатів України, фахівців Світового банку, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної академії аграрних наук України, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Українського клубу аграрного бізнесу, а також представників фермерських господарств, що використовують зрошення.»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

1.               Створити при Комітеті робочу групу з підготовки проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем».

2.       Обрати головою робочої групи голову підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Хланя С.В.

3.     Залучити до робочої групи народних депутатів України,
фахівців Світового банку, Міністерства аграрної політики та
продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів
України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства
регіонального     розвитку,     будівництва     та     житлово-комунального

господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної академії аграрних наук України, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Українського клубу аграрного бізнесу, а також представників фермерських господарств, що використовують зрошення.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“III сесія 8 скликання”

04 травня 2016 12:28
04 травня 2016 12:21
29 березня 2016 12:16
29 березня 2016 12:12
29 березня 2016 12:11
29 березня 2016 12:10
02 березня 2016 15:11
02 березня 2016 15:04
02 березня 2016 14:58