КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                              

  

       Протокол № 1

4 вересня 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

12 год. 00 хв.

                                                                 

 

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О.,   Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 31

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про створення, затвердження предметів відання, обрання голів і входження народних депутатів України до підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України дев’ятого скликання, розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики;

2. Про визначення дня та часу проведення засідань, графіку засідань на вересень 2019 року Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики;

3. Про розподіл приміщень адміністративного будинку Верховної Ради України по вул. Шовковичній, 2;

4. Про затвердження пропозицій до проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року);

5. Про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 31; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про створення, затвердження предметів відання, обрання голів і входження народних депутатів України до підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України дев’ятого скликання, розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс пропозиції щодо створення підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, затвердження їх предметів відання і запропонував їх підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Лабазюк С.П., Сольський М.Т., Тарасов О.С., Івченко В.Є., Герасимов А.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Створити у складі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики такі підкомітети:

підкомітет з питань земельних відносин;

підкомітет з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей  в агропромисловому комплексі;

підкомітет з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

підкомітет з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти;

підкомітет з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі;

підкомітет з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами.

2. Затвердити предмети відання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики (додаток 1).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 31; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про обрання голів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс пропозиції щодо обрання голів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики і запропонував їх підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Юрчишин П.В., Чорноморов А.О., Лабазюк С.П.,   Шол М.В., Тарасов О.С., Герасимов А.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Обрати народних депутатів України – членів Комітету з питань аграрної та земельної політики:

НАГАЄВСЬКОГО Артема Сергійовича – головою підкомітету з питань земельних відносин;

БОГДАНЦЯ Андрія Володимировича – головою підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

КОСТЮКА Дмитра Сергійовича – головою підкомітету з питань  соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти;

ЧОРНОМОРОВА Артема Олеговича – головою підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі;

ЮРЧИШИНА Петра Васильовича – головою підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами.

2.   Рішення щодо обрання голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі прийняти на наступному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.      

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 31; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс пропозиції щодо розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики і запропонував їх підтримати.

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики наступним чином:

 

1.   Перший заступник Голови Комітету МЕЙДИЧ Олег Леонідович координує діяльність підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти і підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами;

2.   Заступник Голови Комітету КОЛИХАЄВ Ігор Вікторович координує діяльність підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі;

3.   Заступник Голови Комітету ХАЛІМОН Павло Віталійович координує діяльність підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

4.   Заступник Голови Комітету ЧЕРНЯВСЬКИЙ Степан Миколайович координує діяльність підкомітету з питань земельних відносин та підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 31; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про визначення дня та часу проведення засідань, графіку засідань на вересень 2019 року Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., Юрчишин П.В., Лабазюк С.П.

ВИРІШИЛИ:

Визначити день для проведення засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики у вересні 2019 року – середу

(початок о 08 год. 00 хв.) тижнів, відведених для пленарних засідань Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 29; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про розподіл приміщень адміністративного будинку Верховної Ради України по вул. Шовковичній, 2.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок розміщення народних депутатів України – членів Комітету з питань аграрної та земельної політики в адміністративному будинку Верховної Ради України по вул. Шовковична, 2 (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 31; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження пропозицій до проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., Лабазюк С.П.

ВИРІШИЛИ:

1.        Затвердити пропозиції до проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року) (додаток 1).

2.        Затвердити перелік законопроектів, які Комітет з питань аграрної та земельної політики пропонує не включати до проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такі, що втратили актуальність (додаток 2).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27; «проти» - 2; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

Інформацію заслухано.

 

     

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку