КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

Протокол 18

18 грудня 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

15 год. 00 хв.

 

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Костюк Д.С., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Грищенко Т.М., Петьовка В.В., Столар В.М., Чайківський І.А.

 

У засіданні Комітету взяли участь: Перший заступник Голови Верховної Ради України Стефанчук Р.О., Голови, співголови депутатських фракцій та груп: Арахамія Д.Г., Тимошенко Ю.В., Рабінович В.З., Батенко Т.І., Рахманін С.І., Кулініч О.І., народні депутати України IX скликання.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., Коляда О.М., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр. С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Продовження розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

 

СЛУХАЛИ:

Про обрання в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А., обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів Голову підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишина П.В.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів Голову підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишина П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про проведення засідань Комітету у тиждень, який відповідно до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання, визначено для роботи з виборцями.

 ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію звернутись до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з проханням надати протокольне доручення Комітету з питань аграрної та земельної політики щодо можливості проведення засідань Комітету у тиждень, який відповідно до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання визначено для роботи з виборцями, а саме: 23, 24, 26, 27 грудня 2019 року о 09 год. 00 хв.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «проти» - 2; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за затвердження регламенту розгляду поправок і пропозицій до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019), а саме: доповідь автора поправки, який стоїть першим у порівняльній таблиці до зазначеного законопроекту, до 0,5 хвилини.

В обговоренні взяли участь: Голова  депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., Чорноморов А.О., Костюк Д.С., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити регламент розгляду поправок і пропозицій (доповідь автора поправки, який стоїть першим у порівняльній таблиці до зазначеного законопроекту, до 0,5 хвилини) до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 3; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію народного депутата України – члена Комітету Івченка В.Є. про скасування рішення Комітету від 12 грудня 2019 року (протокол № 13) про проведення закритих засідань Комітету Верховної Ради України питань аграрної та земельної політики щодо розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 0; «утрим.» - 23.

Рішення не прийнято.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію народного депутата України – члена Комітету Івченка В.Є. про поіменне голосування на поточному засіданні Комітету при розгляді поправок і пропозицій до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 4; «проти» - 0; «утрим.» - 22.

Рішення не прийнято.

 

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., який вніс пропозицію щодо внесення відповідно до пункту 4 частини 1 статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» додаткових поправок і пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10).

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію Голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморова А.О. щодо внесення відповідно до пункту 4 частини 1 статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» додаткових поправок і пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10) та доручити секретаріату Комітету внести подані поправки і пропозиції до порівняльної таблиці до другого читання зазначеного законопроекту.

В обговоренні взяли участь: Голова  депутатської фракція політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 2; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

 

У зв’язку з необхідністю певного часу для опрацювання секретаріатом Комітету порівняльної таблиці до другого читання законопроекту реєстр. № 2178-10 з урахуванням поданих додаткових поправок і пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики, головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. поставив на голосування пропозицію про перерву у засіданні Комітету до 17 год 00 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 4.

Рішення прийнято.

 

Після перерви

ВИСТУПИЛА: Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., яка заявила, що роздана на засіданні Комітету порівняльна таблиця до другого читання проекту Закону реєстр. № 2178-10 порушує концепцію законопроекту, проголосованого за основу.

 

Розгляд поправок і пропозицій до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 1

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Халімон П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 2

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 3

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

Правка 4

ВИСТУПИВ: народний депутат України Халімон П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 5

ВИСТУПИВ: народний депутат України Кириленко І.Г.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2 «проти» - 4; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 6

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Тимошенко Ю.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 4; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 6

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 2; «утрим.» - 12

Правка не підтримана.

Правка 7

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 8

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 8

Правка не підтримана.

Правка 9

ВИСТУПИВ: народний депутат України Матусевич О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 7

Правка не підтримана.

Правка 10

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 7

Правка не підтримана.

Правка 11

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 12

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 13

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 14

ВИСТУПИВ: народний депутат України Матусевич О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 1; «утрим.» - 9

Правка не підтримана.

Правка 15

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 2; «утрим.» - 1

Правка не підтримана.

Правка 16

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Тимошенко Ю.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 2; «утрим.» - 6

Правка не підтримана.

Правка 17

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 2; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 18

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 4

Правка не підтримана.

Правка 19

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 1; «утрим.» - 5

Правка не підтримана.

Правка 20

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 3; «утрим.» - 4

Правка не підтримана.

Правка 21

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 22

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 23

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 1

Правка не підтримана.

Правка 24

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 4

Правка не підтримана.

Правка 25

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 5

Правка не підтримана.

Правка 26

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 2; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 27

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 28

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 29

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0;

Правка не підтримана.

Правка 30

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0;

Правка не підтримана.

Правка 31

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0;

Правка не підтримана.

Правка 32

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0;

Правка не підтримана.

Правка 33

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 34

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 35

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 36

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 37

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 38

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 39

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 40

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 41

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 42

ВИСТУПИВ: народний депутат України Матусевич О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3.

Правка не підтримана.

СЛУХАЛИ: пропозицію заступника Голови Комітету Халімона П.В. про перерву у засіданні Комітету на 10 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Рішення прийнято.

 

Після перерви

СЛУХАЛИ: Роз’яснення щодо об’єднання однакових за текстом і ідентичних за змістом поданих поправок та пропозицій до положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України Шуфрич Н.І., Колтунович О.С., Савчук О.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 43

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 44

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 45

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 46

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 47

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1

Правка не підтримана.

Правка 48

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 49

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 50

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 51

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 52

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 53

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 54

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1

Правка не підтримана.

Правка 55

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 56

ГОЛОСУВАЛИ: «за» 0

Правка не підтримана.

Правка 57

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 58

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 59

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 60

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 61

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 62

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 63

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 64

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 65

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 66

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 67

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 68

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 69

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 70

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 71

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 72

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 73

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 74

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 75

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 76

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 77

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 78

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 79

ВИСТУПИВ: народний депутат України Христенко Ф.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 80

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 81

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 82

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 83

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2

Правка не підтримана.

Правка 84

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

Правка 85

ВИСТУПИВ: народний депутат України Колтунович О.С.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0

Правка не підтримана.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо регламенту розгляду на засіданні Комітету пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10).

ВИСТУПИЛИ: Голова Комітету Сольський М.Т., в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Юрчишин П.В., народні депутати України Колтунович О.С., Королевська Н.Ю.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 86

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 87

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 88

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 89

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію про тимчасову передачу права ведення засідання Комітету заступнику Голови Комітету Халімону П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Рішення прийнято.

Головує: заступник Голови Комітету Халімон П.В.

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 90

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 91

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 92

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 93

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 94

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 95

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 96

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 97

ВИСТУПИВ: народний депутат України Христенко Ф.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 98

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 99

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 100

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 1

Правка не підтримана.

Правка 101

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 102

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 14; «утрим.» - 0

Правка не підтримана.

Правка 103

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Яцик Ю.Г.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 4; «проти» - 7; «утрим.» - 4

Правка не підтримана.

Правка 104

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 4; «утрим.» - 3

Правка не підтримана.

Правка 105

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 6; «утрим.» - 5

Правка не підтримана.

Правка 106

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 6; «утрим.» - 1

Правка не підтримана.

Правка 107

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 1; «утрим.» - 4

Правка не підтримана.

 

СЛУХАЛИ: пропозицію головуючого на засіданні заступника Голови Комітету Халімона П.В. про перерву у засіданні Комітету на 10 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Рішення прийнято.

 

Після перерви

Головує: Голова Комітету Сольський М.Т.

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 108

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 109

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 110

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 111

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 112

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 113

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 114

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 115

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 116

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 117

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 118

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 119

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 120

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 121

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 122

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 123

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 124

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 125

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 126

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Верещук І.А.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 127

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 128

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 129

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 130

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

 

ВИСТУПИЛА: Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., яка поінформувала про звернення народних депутатів України – членів депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання до Національного антикорупційного бюро України із заявою, у якій вказано на конфлікт інтересів у Комітеті з питань аграрної та земельної політики під час розгляду законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10).

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 131

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 132

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 133

ВИСТУПИВ: народний депутат України Цимбалюк М.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 134

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 135

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 136

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 137

ВИСТУПИВ: народний депутат України  Павліш П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 5; «проти» - 0; «утрим.» - 13

Правка не підтримана.

Правка 138

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 139

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 140

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Фріз І.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 5; «проти» - 0; «утрим.» - 14

Правка не підтримана.

Правка 141

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

Правка 142

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 143

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 144

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 145

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

Правка 146

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 147

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 148

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 149

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 150

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 151

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 152

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

 

ВИСТУПИВ: народний депутат України Бурміч А.П., який поінформував щодо рішення Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики про направлення запиту до Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 153

ВИСТУПИВ: народний депутат України Мороз В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 154

ВИСТУПИВ: народний депутат України Мороз В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 155

ВИСТУПИВ: народний депутат України Мороз В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 156

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 157

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 158

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 159

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 160

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 161

ВИСТУПИВ: народний депутат України Бурміч А.П.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 162

ВИСТУПИВ: народний депутат України Бурміч А.П.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 163

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 164

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 165

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

 

СЛУХАЛИ: пропозицію головуючого на засіданні Голови Комітету Сольського М.Т. про перерву у засіданні Комітету на 20 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 15; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Рішення прийнято.

 

Після перерви

СЛУХАЛИ:

Про обрання в.о. секретаря Комітету на наступну частину засідання Комітету для ведення підрахунку голосів.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю з поважної причини на наступній частині засідання в.о. секретаря Комітету Юрчишина П.В., обрати в.о. секретаря Комітету на наступну частину засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на наступну частину засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за визначення  часу завершення поточного засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 1; «утрим.» - 11.

Рішення не прийнято.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 166

ВИСТУПИВ: народний депутат України Чорний В.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 167

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 168

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 169

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 170

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 171

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

 

У зв’язку із заблокованим місцем головуючого Голова Комітету Сольський М.Т. оголосив перерву у засіданні Комітету на 15 хв.

 

Після перерви

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за завершення поточного засідання Комітету о 00 год. 30 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 172

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 173

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Плачкова Т.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 174

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Плачкова Т.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 175

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Плачкова Т.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

Правка 176

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Плачкова Т.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

Правка 177

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Плачкова Т.М.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 178

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 0; «проти» - 1; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 179

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 180

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 1; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 181

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 182

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 4; «проти» - 0; «утрим.» - 14

Правка не підтримана.

Правка 183

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 184

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Королевська Н.Ю.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 185

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 3; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 186

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 17

Правка не підтримана.

Правка 187

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 18

Правка не підтримана.

 

ВИСТУПИЛА: Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев'ятого скликання Тимошенко Ю.В., яка зауважила, що 19 грудня 2019 року засідання Комітету заплановано на 08 год. 00 хв., тому всі голосування, які відбуваються з 00 год. 01 хв. до 08 год. 00 хв. є незаконними і будуть оскаржені в судах.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 188

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 1; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

Правка 189

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

 

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., який запропонував закрити засідання.

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 190

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 14

Правка не підтримана.

Правка 191

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 1; «утрим.» - 16

Правка не підтримана.

 

ВИСТУПИВ: народний депутат України Німченко В.І., який поінформував, що 18 грудня 2019 року Шевченківським районним судом м. Києва порушена кримінальна справа стосовно ініціативи Верховної Ради України по продажу землі. 

 

Продовження розгляду пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

Правка 192

ВИСТУПИВ: народний депутат України Шуфрич Н.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 2; «проти» - 0; «утрим.» - 15

Правка не підтримана.

 

Засідання закрито.

 

Підрахунок голосів на засіданні Комітету здійснювали: в.о. секретаря Комітету, Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В. та в.о. секретаря Комітету, народний депутат України – член Комітету Кучер М.І.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку