КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 2

11 вересня 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

08 год. 00 хв.

                                                    

 

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 28

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Лабазюк С.П., Столар В.М., Тимофійчук В.Я.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про внесення змін до переліку та предметів відання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, внесення змін до розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики;

2. Про обрання голів підкомітетів Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної та земельної політики, голови яких не були обрані
на засіданні Комітету 04 вересня 2019 року;

3. Про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

4. Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету          Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за затвердження регламенту виступів та обговорення (виступ – до 2 хвилин, обговорення – до 8 хвилин) на поточне засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити регламент виступів та обговорення (виступ – до 2 хвилин, обговорення – до 8 хвилин) на поточне засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до переліку та предметів відання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, внесення змін до розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував щодо внесення змін до переліку та предметів відання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики і запропонував їх підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Матусевич О.Б.

ВИРІШИЛИ:

Внести до рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики «Про створення підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики і затвердження їх предметів відання» від 04.09.2019 р. (протокол № 1) такі зміни:

1)   Пункт 1 рішення викласти у новій редакції:

«1.   Створити у складі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики такі підкомітети:

1)    підкомітет з питань земельних відносин;

2)      підкомітет з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу;

3)      підкомітет з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

4)      підкомітет з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти;

5)   підкомітет з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі;

6)      підкомітет з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами;

7)      підкомітет з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі;

8)      підкомітет з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу.»;

2)    Додаток 1 до рішення викласти у новій редакції (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про обрання голів підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, голови яких не були обрані на засіданні Комітету 04 вересня 2019 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Обрати народних депутатів України – членів Комітету з питань аграрної та земельної політики:

ТАРАСОВА Олега Сергійовича – головою підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу;

ШОЛ Маргариту Віталіївну – головою підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі;

ГАЙДУ Олександра Васильовича – головою підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував  щодо внесення змін до розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики і запропонував їх підтримати.

 

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до розподілу обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, затвердженого рішенням Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики від 04.09.2019 р.      (протокол № 1), виклавши його в новій редакції:

«Затвердити розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики наступним чином:

1.   Перший заступник Голови Комітету МЕЙДИЧ Олег Леонідович координує діяльність підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти і підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами;

2.   Заступник Голови Комітету КОЛИХАЄВ Ігор Вікторович координує діяльність підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу;

3.   Заступник Голови Комітету ХАЛІМОН Павло Віталійович координує діяльність підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі і підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі;

4.   Заступник Голови Комітету ЧЕРНЯВСЬКИЙ Степан Миколайович координує діяльність підкомітету з питань земельних відносин, підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі та підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу.».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Сольський М.Т., Герасимов А.В., Костюк Д.С.

Інформацію заслухано.

 

5. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення народного депутата України – члена Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Івченка В.Є. щодо аграрного рейдерства, окремих випадків протиправних дій стосовно фермерів та бездіяльності правоохоронних органів щодо цих випадків.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є., який доповів по суті свого звернення.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Сольський М.Т., Івченко В.Є., Герасимов А.В., Соломчук Д.В.

Інформацію заслухано.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку