КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 4                                                                                             

2 жовтня 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 15 год. 00 хв.

                                                    

     

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 28

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Петьовка В.В., Столар В.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про пропозиції до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року);

2. Про кадрове питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики;

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету. Одночасно головуючий запропонував першим питанням порядку денного розглянути кадрове питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за затвердження регламенту виступів та обговорення (виступ – до 1 хвилини, обговорення – до 7 хвилин) на поточне засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити регламент виступів та обговорення (виступ – до 1 хвилини, обговорення – до 7 хвилин) на поточне засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про кадрове питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який у зв’язку з наявністю вакантної посади керівника секретаріату Комітету вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо призначення на зазначену посаду Старинця Олександра Георгійовича – керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. призначити постійно на вакантну посаду керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Старинця Олександра Георгійовича за  переведенням із секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.

2. Дане рішення направити Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О.      

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Костюк Д.С., Герасимов А.В., Лабазюк С.П., Богданець А.В., народні депутати України Тимошенко Ю.В., Заблоцький М.Б., Савчук О.В., народний депутат України І, II та IV скликань, Герой України Хмара С.І., народний депутат України ІІІ, IV та VII скликань Тягнибок О.Я., народний депутат України ІІІ скликання Жердицький В.Ю., Голова Асоціації тваринників України Паламар І.О.

Під час обговорення була внесена пропозиція про проведення парламентських слухань, пов’язаних із земельною реформою.

ВИРІШИЛИ:

До прийняття Закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, провести парламентські слухання із зазначеного питання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до графіку засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на жовтень.

 ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо внесення змін до графіку засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на жовтень, затвердженого рішенням Комітету від 18 жовтня 2019 року (протокол № 3), а саме: провести додаткове засідання 11 жовтня 2019 року о 15 год. 00 хв.

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до графіку засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на жовтень, затвердженого рішенням Комітету від 18 жовтня 2019 року (протокол № 3), виклавши його в новій редакції:

«Визначити наступний графік засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на жовтень 2019 року:

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 9 жовтня 2019 року

15 год . 00 хв.

 

2.

 

Пятниця, 11 жовтня 2019 року

15 год . 00 хв.

3.

Середа, 16 жовтня 2019 року

15 год . 00 хв.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку