КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 9

6 листопада 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 10 год. 00 хв.

                                                    

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Соломчук Д.В., Столар В.М. Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Грищенко Т.М., Мейдич О.Л., Лабазюк С.П.,  Салійчук О.В., Петьовка В.В. Чайківський І.А.

 

Присутні від секретаріату Комітету: головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Чернишенко І.І., Жидков О.Є., Шумейко С.Г., Коляда О.М., Боремська З.В., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр. С.В.

Список запрошених додається.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству, друге читання

(реєстр. № 0858 від 29.08.2019);

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками, друге читання (реєстр. № 0853 від 29.08.2019);

3. Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України    з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року);

4. Про визначення графіку засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на листопад 2019 року;

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про обрання в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.О., обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету народного депутата України – члена Комітету Юрчишина П.В.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету народного депутата України – члена Комітету Юрчишина П.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 0858 від 29.08.2019).

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Нагаєвский А.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Соломчук Д.В., Нікітіна М.В.,  Перший заступник Міністра юстиції України Горовець Є.М., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України     Висоцький Т.М., заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Краснолуцький О.В., начальник відділу Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин Міністерства фінансів України Ляшок С.А., експерт з правового регулювання земельних відносин, член Ради Асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Б., заступник Голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Соколов М.Ю., президент Асоціації «Союз птахівників України» Бакуменко О.Б., генеральний директор ВГО «УАК» Коваль П.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання з урахуванням пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо протидії рейдерству (реєстр. № 0858) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками (реєстр. № 0853 від 29.08.2019).

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Нагаєвский А.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: начальник відділу Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин Міністерства фінансів України Ляшок С.А., експерт з правового регулювання земельних відносин, член Ради Асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками (реєстр. № 0853) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Не голосували: 2.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету  Костюк Д.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., президент Асоціації «Союз птахівників України» Бакуменко О.Б.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити план роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про визначення графіку засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на листопад 2019 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Визначити наступний графік засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на листопад 2019 року:

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 13 листопада 2019 року

15 год . 00 хв.

 

2.

Середа, 27 листопада 2019 року

10 год . 00 хв.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення Комітету до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. щодо включення до Порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону України «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», реєстр. № 2370 від 01.11.2019 р.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який поінформував по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку