КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 10

13 листопада 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 15 год. 00 хв.

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 28

Відсутні народні депутати України – члени Комітету:  Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Тарасов О.С.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Чернишенко І.І., Жидков О.Є., Шумейко С.Г., Коляда О.М., Боремська З.В., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр. С.В.

Список запрошених додається.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Чайківським І.А., Кучером М.І. та іншими (реєстр. № 2289 від 18.10.2019);

 2. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Нагаєвським А.С., Костюком Д.С. та іншими (реєстр. № 2280 від 17.10.2019);

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету включити до порядку денного засідання Комітету питання про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового, поданий Президентом України (реєстр. № 2300 від 23.10.2019), та проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 28; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Чайківським І.А., Кучером М.І. та іншими (реєстр. № 2289 від 18.10.2019).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Чайківський І.А., Кучер М.І., Юрчишин П.В., заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Абрамовський Р.Р., директор ГС «Всеукраїнський аграрний форум» Дідух М.І., президент фітосанітарної асоціації України Седик В.М., керівник агрохімічного напрямку Європейської бізнес асоціації Погорілий В., Голова Асоціації тваринників України Паламар І.О., заступник Голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Соколов М.Ю., генеральний директор УКАБ Сластьон Р.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України» (реєстр. № 2289 від 18.10.2019) прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 27; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Нагаєвським А.С., Костюком Д.С. та іншими (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: експерт з правового регулювання земельних відносин, член Ради Асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Б., директор ГС «Всеукраїнський аграрний форум» Дідух М.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель» (реєстр. № 2280), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем з цього питання на сесії Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сольський М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Не голосували: 3

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового, поданий Президентом України (реєстр. № 2300 від 23.10.2019).

ВИСТУПИЛА: заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Мєтєлєва І.Д., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Чайківський І.А., Герасимов А.В., Кучер М.І., Юрчишин П.В., Чорноморов А.О., Костюк Д.С., заступник Голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Соколов М.Ю., президент ВГО «УАК» Козаченко Л.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття у першому читанні за основу проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового», реєстр. № 2300, поданий Президентом України В.О. Зеленським.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 1; «утрим.» - 1.

Не голосували: 3

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку