КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол 12

11 грудня 2019 року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

10 год. 00 хв.

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Христенко Ф.В., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Мейдич О.Л., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Лабазюк С.П., Нагаєвський А.С., Петьовка В.В., Столар В.М.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., Коляда О.М., Боремська З.В., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр. С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про включення до Порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами», поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Богданцем А.В., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2548 від 06.12.2019);

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019);

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за затвердження регламенту (доповідь, запитання і відповіді – до 1 хвилини) на поточне засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити регламент (доповідь, запитання і відповіді – до 1 хвилини) на поточне засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до Порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами», поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Богданцем А.В., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2548 від 06.12.2019).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Халімон П.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Юрчишин П.В., народний депутат України Тимошенко Ю.В., експерт Глущенко С.М.

ВИРІШИЛИ:

Звернутись до Голови Верховної Ради України з проханням включити до Порядку денного другої сесії Верховної Ради України зазначений законопроект.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 1 (Івченко В.Є.), «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, друге читання (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який озвучив кількість поданих поправок і пропозицій від суб’єктів права законодавчої ініціативи до даного законопроекту та запропонував обговорити питання щодо порядку розгляду даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України Колтунович О.С., Савчук О.В., Пузійчук А.В., Тимошенко Ю.В., Кабаченко В.В., Бурміч А.П., Яцик Ю.Г., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., посилаючись на роз’яснення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 05.12.2019 № 04-28/9-378(239344) щодо об’єднання однакових за текстом і ідентичних за змістом поданих поправок та пропозицій до положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10), а також, враховуючи пропозицію народного депутата України – члена Комітету Івченка В.Є. щодо поділу порівняльної таблиці на структурні частини для належної організаційної роботи, вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію доручити секретаріату Комітету опрацювати порівняльну таблицю до другого читання законопроекту (реєстр. № 2178-10) з урахуванням зазначеного роз’яснення Регламентного Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати дану пропозицію.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Не голосували: 4 (Колихаєв І.В., Герасимов А.В., Івченко В.Є., Христенко Ф.В.)

Рішення прийнято.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т. вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію про продовження засідання Комітету 12 грудня 2019 року о 08 год. 00 хв.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати дану пропозицію.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Не голосували: 5 (Колихаєв І.В., Герасимов А.В., Івченко В.Є., Кучер М.І., Христенко Ф.В.)

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку