КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 61

                                                                                              

від 17 жовтня 2017 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14.00 год.

                                                           

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М.,          Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П.,           Юрчишин П.В., Хлань С.В.

Всього присутніх: 18

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,        Вітко А.Л., Давиденко В.М., Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Мартиняк С.В., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г.,        Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.       Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад», реєстр. № 7118 від 18.09.2017, поданий Кабінетом Міністрів України.

2.       Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад та врегулювання інших питань у сфері земельних відносин», реєстр. № 7118-1 від 04.10.2017, поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Лунченком В.В.,      Бакуменком О.Б., Люшняком М.В. та іншими.

3.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», реєстр. № 6490 від 24.05.2017, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Давиденком В.М., Остріковою Т.Г., Гудзенком В.І. та іншими.

4.       Різне.

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Головуючий запропонував першим розглянути четверте питання «Різне»,
а потім продовжити розгляд інших питань порядку денного.

 

1. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність утворення робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з розробки проекту Закону України стосовно інформації для споживачів щодо харчових продуктів.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів
по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Утворити робочу групу при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з розробки проекту Закону України стосовно інформації для споживачів щодо харчових продуктів (далі – робоча група).

2. Обрати головою робочої групи заступника Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

3. Секретаріату Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин узагальнити пропозиції щодо персонального складу робочої групи.

4. Уповноважити заступника Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, голову робочої групи Бакуменка О.Б. затвердити персональний склад робочої групи.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.-3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад»,             реєстр. № 7118 від 18.09.2017, поданий Кабінетом Міністрів України, та про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад та врегулювання інших питань у сфері земельних відносин», реєстр. № 7118-1 від 04.10.2017, поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Лунченком В.В., Бакуменком О.Б., Люшняком М.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
Зубко Г.Г. та народний депутат України, Голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І.,
які доповіли по суті даних законопроектів.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Кулініч О.І., Хлань С.В., Мушак О.П., Люшняк М.В., Івченко В.Є.,
Лабазюк С.П., Заболотний Г.М., Кіт А.Б., Юрчишин П.В., Бриченко І.В.,
Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубко Г.Г., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., радник Президента Національної академії аграрних наук України Новаковський Л.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України:

проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад реєстр. № 7118 відхилити;

проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад та врегулювання інших питань у сфері земельних відносин реєстр. № 7118-1 прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначених питань на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету         Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», реєстр. № 6490 від 24.05.2017, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Давиденком В.М., Остріковою Т.Г., Гудзенком В.І.
та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету  Козаченко Л.П. та перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств, реєстр. № 6490 від 24.05.2017, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Давиденком В.М., Остріковою Т.Г. та іншими, за результатами розгляду у першому читанні  прийняти за основу.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики і Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку