КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол №  46

18     жовтня     2016

 

вул. Садова, 3а, кім. 330

14.00 год.

 

                                                             

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Давиденко В.М., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кузьменко А.І., Кулініч О.І.,  Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф.,           Юрчишин П.В., Хлань С.В.

Всього присутніх: 19

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Добкін Д.М., Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мартиняк С.В., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

Список присутніх від секретаріату Комітету та запрошених додається.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо боротьби з фальсифікацією молочних продуктів)», поданий народними депутатами України Деркачем А.Л., Шенцевим Д.О., Дубілем В.О., реєстр. № 3043 від 07.09.2015.

2.   Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» (щодо молоковмісних продуктів)», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Юрчишиним П.В., Вадатурським А.О., Хланем С.В., реєстр. № 3043-1 від 23.09.2015.

3.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку проведення фітосанітарної експертизи та приведення законів у відповідність з міжнародними фітосанітарними стандартами», поданий народними депутатами України Мушаком О.П., Кулінічем О.І., Бриченком І.В., Кучером М.І., Мірошніченком І.В., Дідичем В.В., Лунченком В.В., реєстр. № 4009а від 15.07.2016.

4.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо введення до 2023 року мораторію на вирощування генетично модифікованих сільськогосподарських рослин, виробництво, переробку, обіг, транзит та ввезення ГМО, здатних до самовідтворення або передачі спадкових факторів», поданий народними депутатами України Люшняком М.В., Рибаком І.П., реєстр. № 4968 від 13.07.2016.

5.   Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Остріковою Т.Г., Мірошніченком І.В. та іншими, реєстр. № 5225 від 04.10.2016.

6.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виключення деяких об'єктів сільськогосподарської та транспортної галузей з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», поданий народним депутатом України Мушаком О.П., реєстр. № 4536-1 від 17.05.2016.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

  ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного.

Одночасно головуючий запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного, зокрема, першим розглянути питання про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства», поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Остріковою Т.Г., Мірошніченком І.В. та іншими, реєстр.
№ 5225 від 04.10.2016.
, а потім продовжити розгляд інших питань порядку денного.

  ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету в запропонованій послідовності розгляду питань.

  ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

  Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства»,    реєстр. № 5225 від 04.10.2016, поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Остріковою Т.Г., Мірошніченком І.В., Кучером М.І., Юрчишиним П.В., Лабазюком С.П., Люшняком М.В., Кулінічем О.І., Козаченком Л.П., Бриченком І.В., Лунченком В.В., Котом А.Б. та іншими.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів по суті поданого законопроекту та запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету     Заболотний Г.М., Хлань С.В., Давиденко В.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства, реєстр. № 5225, поданого народними депутатами України Бакуменком О.Б., Остріковою Т.Г., Мірошніченком І.В., Кучером М.І., Юрчишиним П.В., Лабазюком С.П., Люшняком М.В., Кулінічем О.І., Козаченком Л.П., Бриченком І.В.,   Лунченком В.В., Котом А.Б. та іншими.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «утрим.» - 2; «проти» - 0.

Рішення прийнято.  

2-3.    СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо боротьби з фальсифікацією молочних продуктів)» (реєстр. № 3043 від 07.09.2015 р.), поданий народними депутатами України Деркачем А.Л., Шенцевим Д.О., Дубілем В.О. і «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» (щодо молоковмісних продуктів(реєстр. № 3043-1
від 23.09.2015 р.)
, поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б.,        Юрчишиним П.В., Вадатурським А.О., Хланем С.В.

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., який доповів по суті поданих законопроектів та запропонував підтримати законопроект реєстр.
№ 3043-1, а законопроект реєстр. № 3043 – відхилити.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Бакуменко О.Б., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Давиденко В.М., Заболотний Г.М., Хлань С.В., Дідич В.В., Юрчишин П.В., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Осійчук М.С., Голова правління Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» Бондаренко В.М., Президент Спілки молочних підприємств України Карпенко Л.О., виконавчий директор Молочного Комітету Європейської Бізнес Асоціації Давидович О.М.

ВИРІШИЛИ:

1.   Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу альтернативний проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» (щодо молоковмісних продуктів)»   (реєстр. № 3043-1 від 23.09.2015р.), поданий народними депутатами України Бакуменком О.Б., Юрчишиним П.В., Вадатурським А.О., Хланем С.В., а проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо боротьби з фальсифікацією молочних продуктів)» (реєстр. № 3043 від 07.09.2015р.), поданий народними депутатами України Деркачем А.Л., Шенцевим Д.О., Дубілем В.О.  – відхилити.

2.   Співдоповідачем із зазначених питань на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 10; «утрим - 1; «проти» - 4.

Рішення прийнято.

 

4. Розгляд питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку проведення фітосанітарної експертизи та приведення законів у відповідність з міжнародними фітосанітарними стандартами», поданий народними депутатами України Мушаком О.П., Кулінічем О.І., Бриченком І.В., Кучером М.І.,    Мірошніченком І.В., Дідичем В.В., Лунченком В.В., реєстр. № 4009а від 15.07.2016, перенесено на вимогу автора.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо введення до 2023 року мораторію на вирощування генетично модифікованих сільськогосподарських рослин, виробництво, переробку, обіг, транзит та ввезення ГМО, здатних до самовідтворення або передачі спадкових факторів» (реєстр. № 4968 від 13.07.2016 р.), поданий народними депутатами України Люшняком М.В., Рибаком І.П.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Люшняк М.В., який доповів по суті поданого законопроекту та запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Давиденко В.М., Хлань С.В., Вадатурський А.О., Заболотний Г.М.,            Негой Ф.Ф., Кіт А.Б., Дмитренко О.М., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – керівник апарату Осійчук М.С., Директор Департаменту  землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Топчій В.М., координатор Комітету з аграрної біотехнології асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Сорочинський Б.М., Президент Української асоціації виробників та переробників сої Тимченко В.Н.

ВИРІШИЛИ:

1.   Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо введення до 2023 року мораторію на вирощування генетично модифікованих сільськогосподарських рослин, виробництво, переробку, обіг, транзит та ввезення ГМО, здатних до самовідтворення або передачі спадкових факторів» (реєстр. № 4968), поданий народними депутатами України Люшняком М.В., Рибаком І.П.

2.   Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «утрим- 2; «проти» - 3.

Рішення прийнято.

 

          6. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виключення деяких об’єктів сільськогосподарської та транспортної галузей з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», (реєстр. № 4536-1              від 17.05.2016 р.), поданий народним депутатом України Мушаком О. П.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Мушак О.П., який доповів по суті поданого законопроекту та запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету Негой Ф.Ф., Бакуменко О.Б., а також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – керівник апарату Осійчук М.С.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України «Про внесення
змін до деяких законів України щодо виключення деяких об’єктів сільськогосподарської та транспортної галузей з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (реєстр. № 4536-1 від 17.05.2016 р.), поданого народним депутатом України Мушаком О.П.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“V сесія 8 скликання”