КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

 

      

 

Протокол № 41

від 6 вересня 2016

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

14.00 год.

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дмитренко О.М.,            Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кузьменко А.І., Кулініч О.І.,       Кучер М.І., Лабазюк С.П., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Нестеренко В.Г., Юрчишин П.В., Хлань С.В.

Всього присутніх: 19

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,    Дідич В.В., Добкін Д.М., Корнацький А.О., Козаченко Л.П., Лунченко В.В., Мартиняк С.В., Негой Ф.Ф., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355 від 31.03.2016).

2.   Про проект Закону України «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4611 від 06.05.2016).

3.   Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 41 Земельного кодексу України (щодо унормування питання передачі земельних ділянок для гаражних кооперативів)», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Шпеновим Д.Ю., Павловим К.Ю., Гальченком А.В., Колєсніковим Д.В. (реєстр. № 4405 від 13.04.2016).

4.   Про зміни до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

5.   Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

  ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного.

  ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

  ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

  Рішення прийнято одноголосно.

 

  СЛУХАЛИ:

  Про перегляд рішення щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355 від 31.03.2016)
з урахуванням поправок і пропозицій підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин
.

  ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. поінформував, що до Комітету надійшли поправки і пропозиції від Голови підкомітету з питань земельних відносин Кулініча О.І. до порівняльної таблиці до законопроекту № 4355.

 Крім того, головуючий поінформував, що 06.09.2016 р. проведено засідання підкомітету з питань земельних відносин на якому вирішено підтримати поправки і пропозиції, запропоновані народним депутатом України Кулінічем О.І. до законопроекту № 4355 з метою техніко-юридичного доопрацювання проекту і врахування зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради та рекомендовано Комітету врахувати їх у тексті законопроекту, підготовленого до другого читання. До того ж, Бакуменко О.Б. повідомив, що пропозиції і зауваження носять переважно техніко-юридичний характер та не змінюють концепцію проекту і його суті.

Також головуючий поінформував, що відповідно до частини 5 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» прийняті комітетом акти можуть бути переглянуті, якщо за це проголосує більшість від затвердженого Верховною Радою України складу членів комітету і поставив на голосування питання про перегляд рішення щодо законопроекту № 4355
з урахуванням поправок і пропозицій профільного підкомітету.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кулініч О.І., Заболотний Г.М., Нестеренко В.Г., Бакуменко О.Б.

ВИРІШИЛИ:

Переглянути рішення щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355 від 31.03.2016)
з урахуванням поправок і пропозицій підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1.   СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355
від 31.03.2016).

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань земельних відносин
Кулініч О.І.,
який доповів по суті поданого законопроекту та запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Заболотний Г.М., Нестеренко В.Г.,
а також Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

Після обговорення  голова підкомітету з питань земельних відносин Кулініч О.І. запропонував провести 7 вересня 2016 року закрите засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з метою розгляду питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355 від 31.03.2016) з урахуванням поправок і пропозицій підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин і народних депутатів України – членів Комітету, висловлених під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин 6 вересня 2016 року.

ВИРІШИЛИ:

Провести 7 вересня 2016 року о 14:00 год. закрите засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому в присутності працівників секретаріату Комітету заслухати  питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (друге читання, розгляд змін до порівняльної таблиці) (реєстр. № 4355 від 31.03.2016) з урахуванням поправок і пропозицій підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин і народних депутатів України – членів Комітету, висловлених під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин      6 вересня 2016 року.

Запросити до участі у закритому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин уповноважених представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру і Національної академії аграрних наук України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

          2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4611 від 06.05.2016).

ВИСТУПИВ: Голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., який доповів по суті поданого законопроекту і запропонував його підтримати.

         Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.  запропонував заслухати думку представника профільного міністерства.

         Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П. зазначив, що проект Закону розроблено з метою встановлення правових та організаційних засад обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами та просив підтримати даний законопроект.

         Народні депутати України – члени Комітету запропонували підтримати даний законопроект.

ВИРІШИЛИ:

1.   Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують
з харчовими продуктами» (реєстр. № 4611 від 06.05.2016 р.), поданий Кабінетом Міністрів України.

2.   Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.   СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до статті 41 Земельного кодексу України (щодо унормування питання передачі земельних ділянок для гаражних кооперативів)», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Шпеновим Д.Ю., Павловим К.Ю., Гальченком А.В.,  Колєсніковим Д.В. (реєстр. № 4405 від 13.04.2016).

ВИСТУПИВ: головний консультант секретаріату Комітету         Чернишенко І.І.,  яка доповіла по суті поданого законопроекту.

Народні депутати України – члени Комітету запропонували повернути даний законопроект на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

ВИРІШИЛИ:

1.   Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до статті 41 Земельного кодексу України (щодо унормування питання передачі земельних ділянок для гаражних кооперативів), внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Шпеновим Д.Ю.,  
Павловим К.Ю.,  Гальченком А.В.,  Колєсніковим Д. В. (реєстр. № 4405
від 13.04.2016) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.   Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету
Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 0; «проти» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про зміни до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин
на період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Івченко В.Є., який поінформував про необхідність проведення слухань у Комітеті на тему: «Трансформація агропромислового комплексу України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування».

ВИРІШИЛИ:

Внести зміни до плану роботи Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи
п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, затвердженого на засіданні Комітету 14 липня 2016 року (протокол № 40), доповнивши розділ  VІ «Питання, які планується розглянути на слуханнях у комітеті» новим пунктом 3 такого змісту (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про представлення до нагородження державною нагородою – орденом Богдана Хмельницького III ступеня народного депутата України – члена Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної політики та земельних відносин
Вітка А.Л. 

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який поінформував про особливі заслуги народного депутата України – члена Комітету Вітка А.Л. і запропонував підтримати його кандидатуру для представлення до нагородження державною нагородою –  орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

ВИРІШИЛИ:

1.   Підтримати кандидатуру народного депутата України – члена Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Вітка А.Л. для представлення до нагородження державною нагородою –  орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

2.   Рішення направити Голові  Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -18; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“V сесія 8 скликання”