КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

Протокол 132

20 вересня 2023 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 16 год. 00 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кучер М.І., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., Коляда О.М., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про ситуацію, яка склалася на кордоні з Польщею, Угорщиною та Словаччиною щодо заборони експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції даними країнами.

2. Про проект Закону про хміль та хмелепродукти, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9234 від 24.04.2023) та про проект Закону про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі, поданий народними депутатами України Нікітіною М.В., Лабазюком С.П., Тимофійчуком В.Я. та іншими (реєстр. № 9234 -1 від 08.05.2023).

3. Про внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Презентація основних положень проекту Закону про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9545 від 31.07.2023).

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19.

Рішення прийнято.

 

У зв’язку з відсутності на початок розгляду першого питання порядку денного заступника Міністра економіки України - Торгового представника України Качки Т.А., який є доповідачем з даного питання, головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету змінити черговість розгляду питань порядку денного.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про хміль та хмелепродукти, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9234 від 24.04.2023) та про проект Закону про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі, поданий народними депутатами України Нікітіною М.В., Лабазюком С.П., Тимофійчуком В.Я. та іншими (реєстр. № 9234-1 від 08.05.2023).

ВИСТУПИЛИ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті проекту Закону реєстр. № 9234, та народний депутат України Нікітіна М.В., яка доповіла по суті проекту Закону реєстр. № 9234-1.

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Лабазюк С.П.

ВИРІШИЛИ:

Відповідно до ч. 2 статті 110 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» підготувати доопрацьований проект, враховуючи положення проекту Закону про хміль та хмелепродукти (реєстр. № 9234) та проекту Закону про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі (реєстр. № 9234-1).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до Плану роботи Комітету на період роботи десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

внести зміни до Плану роботи Комітету на період роботи десятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, затвердженого рішенням Комітету від 27.07.2023 року (протокол № 129), доповнивши розділ V. «Питання, які планується розглянути на слуханнях у комітеті» новим пунктом наступного змісту:

 

Тема комітетських слухань

Пропозиції щодо
строків проведення

(місяць)

Відповідальні за підготовку члени Комітету

Відповідальні за підготовку працівники секретаріату Комітету

«Стан та перспективи розвитку вітчизняної галузі хмелярства»

29 вересня

Житомирська обл.

Гайду О.В.

Грищенко Т.М.

Шол М.В.

Старинець О.Г. Гаркавенко Ю.М.

Жидков О.Є.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Презентацію основних положень проекту Закону про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9545 від 31.07.2023).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Головня В.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступники Голови Комітету Рудик С.Я., Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А.

Презентацію заслухано.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про ситуацію, яка склалася на кордоні з Польщею, Угорщиною та Словаччиною щодо заборони експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції даними країнами.

ВИСТУПИЛИ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М. та заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Качка Т.А., які доповіли по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., народні депутати України – члени Комітету Соломчук Д.В., Торохтій Б.Г., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Головня В.О.

Інформацію заслухано та взято до відома.

 

5. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звільнення від здійснення функцій позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо звільнення від здійснення функцій позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитрасевича Маркіяна Орестовича.

ВИРІШИЛИ:

1. Звільнити від здійснення функцій позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитрасевича Маркіяна Орестовича.

2. Звернутись до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. з поданням щодо звільнення від здійснення функцій позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитрасевича Маркіяна Орестовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Великоречаніна Павла Олександровича.

ВИРІШИЛИ:

1. Призначити позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Великоречаніна Павла Олександровича.

2. Звернутись до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. з поданням щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Великоречаніна Павла Олександровича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Костюченка Станіслава Геннадійовича.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Призначити позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Костюченка Станіслава Геннадійовича.

2. Звернутись до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. з поданням щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Костюченка Станіслава Геннадійовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку