ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 149

 

29 травня 2024 року

14 год. 00 хв.

у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О. Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бунін С.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., О.В., головні консультанти Коляда О.М., Корякіна І.І., Чужмир К.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9549 від 01.08.2023).

2. Про проект Закону про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9545 від 31.07.2023).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9549 від 01.08.2023).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Борняков О.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., радник Міністра цифрової трансформації України Поздняков Д.А., головний спеціаліст експертної групи нормативного забезпечення у сфері електронних комунікацій та радіочастотного спектра директорату електронних комунікацій та радіочастотного спектра Міністерства цифрової трансформації України Бабич Н.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури (реєстр. № 9549) за наслідками розгляду в першому читанні відповідно до статті 114 Регламенту Верховної Ради України прийняти за основу.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити на пленарному засіданні під час розгляду даного законопроекту відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України про необхідність внесення пропозицій і поправок щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у тексті законопроекту, інших структурних частин законопроекту та/або інших законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету правового регулювання законопроекту реєстр. № 9549.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9545 від 31.07.2023).

ВИСТУПИВ: в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів (реєстр. № 9545) за наслідками розгляду в першому читанні відповідно до статті 114 Регламенту Верховної Ради України прийняти за основу.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити на пленарному засіданні під час розгляду даного законопроекту відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України про необхідність внесення пропозицій і поправок щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у тексті законопроекту, інших структурних частин законопроекту та/або інших законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету правового регулювання законопроекту реєстр. № 9545.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність направлення звернень до Премєр-міністра України з проханням:

дати відповідні доручення про утворення спільної робочої групи з представниками рітейлу, постачальників агропродукції, Уряду, Верховної Ради України з метою законодавчої імплементації Директиви 2019/633 Європейського Парламенту і Ради від 17.04.2019 «Про недобросовісну торговельну практику в ділових відносинах у ланцюжку поставок сільськогосподарської та харчової продукції» в термін до 1 серпня поточного року;

дати відповідні доручення Мінекономіки щодо невідкладного доопрацювання проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957» з урахуванням пропозицій галузі виноградарства і виноробства в Україні (забезпечення пропорційного збільшення МОЦ та МРЦ) та подання його на затвердження до Кабінету Міністрів України.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даних питань.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Сололмчук Д.В., Торохтій Б.Г., в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

Направити зазначені звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку