ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 157

 

                                                                                               5 вересня 2024 року

 

                                                                        у режимі відеоконференції

                                                                     10 год. 00 хв.

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Лабазюк С.П.,Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я.,  Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., старший консультант Кантур С.В.

 

Список запрошених додається.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про подання Прем’єр-міністра України про призначення Коваля Віталія Станіславовича Міністром аграрної політики та продовольства України.

2. Про Звіт про роботу Комітету з питань аграрної та земельної політики за період роботи одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий 2024 року - вересень 2024 року).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про подання Прем’єр-міністра України про призначення Коваля Віталія Станіславовича Міністром аграрної політики та продовольства України.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В.,  який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Костюк Д.С., народні депутати України – члени Комітету Литвиненко С.А., Торохтій Б.Г., Голова Фонду державного майна України Коваль В.С.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати подання Прем’єр-міністра України про призначення Коваля В.С. на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 85 Конституції України призначити Коваля В.С. на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про Звіт про роботу Комітету з питань аграрної та земельної політики за період роботи одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий 2024 року - вересень 2024 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету з питань аграрної та земельної політики за період роботи одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку