ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 156

 

                                                                                               15 серпня 2024 року

 

                                                                        у режимі відеоконференції

                                                                     17 год. 00 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.М., головні консультанти Коляда О.М., Чужмир К.М., Юрченко І.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про інформаційно-комунікаційну систему "Державний аграрний реєстр", друге читання (реєстр. № 11063-д від 25.06.2024).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури, друге читання (реєстр. № 9549 від 01.08.2023).

3. Про План роботи Комітету на період роботи дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про інформаційно-комунікаційну систему "Державний аграрний реєстр", друге читання (реєстр. № 11063-д від 25.06.2024).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., представник Уповноваженого Верховної Ради України з соціальних та економічних прав Колобродова О.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про інформаційно-комунікаційну систему "Державний аграрний реєстр" (реєстр. № 11063-д від 25.06.2024) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури, друге читання (реєстр. № 9549 від 01.08.2023).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу» Арахамія Д.Г., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гузенко М.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Борняков О.С.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури (реєстр. № 9549 від 01.08.2023) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про План роботи Комітету на період роботи дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити План роботи Комітету на період роботи дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку