ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 155

 

                                                                                               9 серпня 2024 року

 

                                                                        у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Гузенко М.В., Лабазюк С.П., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.М., головні консультанти Коляда О.М., Корякіна І.І., Чужмир К.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони, друге читання (реєстр. № 11335 від 12.06.2024).

2. Про затвердження переліку законопроектів, щодо яких є підстави для визнання такими, що втратили актуальність (за дорученням Голови Верховної Ради України від 19.07.2024 № 06/04-2024/160266). Про пропозиції Комітету до проекту Порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

3. Про схвалення Рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Реформа гідротехнічної меліорації: перешкоди, досягнення, перспективи» (18-19 липня 2024 року, Черкаська область).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони, друге читання (реєстр. № 11335 від 12.06.2024).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., народний депутат України Костенко Р.В., В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., Державний секретар Міністерства оборони України Дараган Л.В., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони (реєстр. № 11335 від 12.06.2024) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження переліку законопроектів, щодо яких є підстави для визнання такими, що втратили актуальність (за дорученням Голови Верховної Ради України від 19.07.2024 № 06/04-2024/160266), та про пропозиції Комітету до проекту Порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Рудик С.Я., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити Пропозиції Комітету до переліку законопроектів, щодо яких є підстави для визнання їх такими, що втратили актуальність внаслідок прийняття інших законодавчих актів або з інших причин.

2. Затвердити Пропозиції Комітету до проекту порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

3. Затвердити Перелік проектів законів, які Комітет пропонує не включати до проекту порядку денного сесії.

4. Направити зазначені Пропозиції та Перелік Апарату Верховної Ради України для їх узагальнення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про схвалення Рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Реформа гідротехнічної меліорації: перешкоди, досягнення, перспективи» (18-19 липня 2024 року, Черкаська область).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Реформа гідротехнічної меліорації: перешкоди, досягнення, перспективи» (додаються).

2. Направити зазначені рекомендації Голові Верховної Ради України,  Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Державному агентству України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, Державному агентству водних ресурсів України, Черкаській обласні державній адміністрації та Черкаській обласній раді.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку