КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                        

Протокол 133

27 вересня 2023 року

 

у режимі відеоконференції, 11 год. 00 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 23

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Гузенко М.В., Кучер М.І., Петьовка В.В., Столар В.М., Халімон П.В., Христенко Ф.В.

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про пропозиції Комітету до проекту Закону про Державний бюджет України на 2024 рік, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 10000 від 15.09.2023).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до проекту Закону про Державний бюджет України на 2024 рік, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 10000 від 15.09.2023).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В.,  який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Торохтій Б.Г., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., заступник Міністра фінансів України Кава О.С., начальник управління фінансової політики Міністерства економіки України Страшний А.І., В.о. Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Макаренко Д.Г., Т. в. о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Шевченко О.П., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Комітету Гаркавенко Ю.М.

За результатами обговорення чотирнадцяти пропозицій Комітету, головуючий на засідання Голова Комітету Гайду О.В. поставив на голосування наступні пропозиції:

1) Про підтримку пропозицій №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 12, 13, 14

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18;

Рішення прийнято.

 

2) Про виключення (не підтримку) пропозиції № 8: «Збільшити видатки Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру за бюджетною програмою «Керівництво та управління у сфері геодезії, картографії та кадастру» (КПКВК 2803010) за загальним фондом на 226 000,0 тис. грн. до загальної суми 1 685 857,4 тис. гривень».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «утрим.» - 3

Рішення прийнято.

 

3) Про підтримку пропозиції № 11: «Передбачити відкриття нової бюджетної програми «Розробка технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельних ділянок усіх форм власності, сформованих до 2004 року, відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру, а також земельних ділянок усіх форм власності, речові права на які (документи, що посвідчують права на них) зареєстровано до 1 січня 2013 року, але відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру» обсягом коштів 4 845 861,5 тис. гривень».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 13; «утрим.» - 6

Рішення не прийнято.

 

4) Про доповнення пропозицій новою пропозицією № 15 наступного змісту: «Збільшити видатки Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за бюджетною програмою «Протиепізоотичні заходи та участь у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин (МЕБ)» (КПКВК 0412020) за загальним фондом на 808 225,0 тис. грн. до загальної суми 1 511 864,80 тис гривень».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21

Рішення прийнято.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про Державний бюджет України на 2024 рік (реєстр. № 10000) з урахуванням пропозицій Комітету. Відповідні зміни внести у додаток № 3 проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

2. Рішення Комітету з даного питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

2. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. стосовно необхідності розробки Урядом національної стратегії значного розвитку галузі переробки аграрної сировини.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який проінформував народних депутатів України – членів Комітету про підготовлений проект звернення з зазначеного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Торохтій Б.Г.

ВИРІШИЛИ: підтримати зазначене звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення до Кабінету Міністрів України щодо ліцензування експорту української аграрної продукції до країн сусідів.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ: підтримати зазначене звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 13; «утрим.» - 1

Рішення не прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку