КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

Протокол 135

21 листопада 2023 року

 

вул. Грушевського, 18/2, кімн. 12, 16 год. 00 хв.

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В.,  Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 22

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Коляда О.М., Корякіна І.І., Чужмир К.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проекти Законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 10135)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище, поданий народними депутатами України Торохтієм Б.Г., Бондаренком О.С., Буніним С.В. та іншими (реєстр. № 10135-1)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для відновлення Каховського водосховища (доопрацьований Комітетом)

Комітет не головний

2. Про проекти Законів:

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10168 від 20.10.2023)

- про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту окремих товарів, поданий народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 10168-1 від 03.11.2023)

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10168-2 від 06.11.2023)

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 10168-3 від 06.11.2023)

3. Про проекти Законів:

-про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10169 від 20.10.2023)

-про внесення змін до статті 197 Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту окремих товарів, поданий народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 10169-1 від 20.10.2023)

-про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10169-2 від 20.10.2023)

-про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 10169-3 від 20.10.2023)

4. Про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік 

5. Різне

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. відповідно до пункту 3 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» доручити підрахунок голосів на поточному засіданні Комітету народному депутату України - члену Комітету Кучеру М.І.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 10135)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище, поданий народними депутатами України Торохтієм Б.Г., Бондаренком О.С., Буніним С.В. та іншими (реєстр. № 10135-1)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для відновлення Каховського водосховища (доопрацьований Комітетом).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті доопрацьованого Комітетом проекту Закону.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., народний депутат України Фріс І.П., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

Продовжити підготовку доопрацьованого проекту, враховуючи положення проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища (реєстр. № 10135) та проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище (реєстр. № 10135-1).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2.-3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів:

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10168 від 20.10.2023);

- про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту окремих товарів, поданий народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 10168-1 від 03.11.2023);

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10168-2 від 06.11.2023);

- про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 10168-3 від 06.11.2023);

- про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10169 від 20.10.2023);

- про внесення змін до статті 197 Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту окремих товарів, поданий народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 10169-1 від 20.10.2023);

- про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 10169-2 від 20.10.2023);

- про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів, поданий народними депутатами України Ковальчуком О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 10169-3 від 20.10.2023).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даних питань.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України - член Комітету Кучер М.І.,  Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., радник Міністра аграрної політики та продовольства України Соколов М.Ю.

Обговорення розпочато.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який доповів по суті даного питання.

Питання заслухано.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку