ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 142

 

22 лютого 2024 року

вул. Грушевського, 18/2, кімн. 12

15 год. 30 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Чернявський С.М., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., Корякіна І.І., Чужмир К.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про схвалення Рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Молочна галузь України: стан, проблеми та шляхи їх вирішення» (8 лютого 2024 року, м. Яготин Київської області).

2. Інформація Міністра аграрної політики та продовольства України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо ситуації, яка склалась на контрольно-пропускних пунктах польсько-українського кордону.

3. Інформація щодо звернень, направлених до Прем’єр-міністра України і Кабінету Міністрів України на виконання рішень Комітету з питань аграрної та земельної політики за період з 01.01.2023 по даний час в рамках здійснення Комітетом контрольної функції.

4. Інформація про основні положення проектів Законів:

- про внесення змін до деяких законів України щодо обігу насіння сортів бавовника в Україні (реєстр.№ 10427 від 24.01.2024)

-про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні (реєстр.№ 10427-1 від 07.02.2024)

5. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

Водночас, у зв’язку з надходженням до Комітету звернення від асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» щодо заходів, необхідних для недопущення погіршення умов торгівлі між Україною і ЄС, з дорученням Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету включити дане питання до порядку денного поточного засідання та розглянути його першим.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету з урахуванням зазначеної пропозиції.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Про зверенення від асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» щодо заходів, необхідних для недопущення погіршення умов торгівлі між Україною і ЄС.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити звернення до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. з рекомендацією стосовно направлення відповідного листа до Президента Європейського Парламенту Роберти Метсоли.

2. Направити відповідне звернення до Голови Комітету з питань сільського господарства та розвитку села Європейського парламенту.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Про схвалення рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Молочна галузь України: стан, проблеми та шляхи їх вирішення» (8 лютого 2024 року, м. Яготин, Київська область).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1.Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Молочна галузь України: стан, проблеми та шляхи їх вирішення».

2.Направити зазначені рекомендації Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству економіки України, Раді національної безпеки і оборони України, Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національній поліції України, Національному банку України, народним депутатам України – членам міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток молочної галузі України».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністра аграрної політики та продовольства України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо ситуації, яка склалась на контрольно-пропускних пунктах польсько-українського кордону.

ВИСТУПИЛИ: Міністр аграрної політики та продовольства України Сольський М.Т. і заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Деркач С.А., які доповіли по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь секретар Комітету Чайківський І.А.

Інформацію заслухано і взято до відома.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо звернень, направлених до Прем’єр-міністра України і Кабінету Міністрів України на виконання рішень Комітету з питань аграрної та земельної політики за період з 01.01.2023 по даний час в рамках здійснення Комітетом контрольної функції.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О.

За результатами обговорення за ініціативи голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморова А.О., головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В. вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо необхідності направлення звернення до Прем’єр-міністра України з проханням спільно з Національним банком України провести окреме дослідження професійної придатності та відповідності кваліфікаційним вимогам одного з членів Ради Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

ВИРІШИЛИ:

Направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про основні положення проектів Законів про внесення змін до деяких законів України щодо обігу насіння сортів бавовника в Україні (реєстр.№ 10427 від 24.01.2024) та про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні (реєстр.№ 10427-1 від 07.02.2024).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Чернявський С.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

Інформацію заслухано і взято до відома.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку