ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 145

 

                                                                                               29 березня 2024 року

                                                                                       12 год. 00 хв.

                                                                                     у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О. Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні, друге читання (реєстр.№ 10427-1 від 07.02.2024).

2. Презентація основних положень проекту Закону про засоби захисту рослин і добривні засоби, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр.№ 11062 від 04.03.2024).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні, друге читання (реєстр.№ 10427-1 від 07.02.2024).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні (реєстр. № 10427-1), з редакційними уточненнями її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні (реєстр. № 10427-1) у другому читанні та в цілому як Закон в редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Презентацію основних положень проекту Закону про засоби захисту рослин і добривні засоби, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр.№ 11062 від 04.03.2024).

ВИСТУПИЛА: заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Крамаренко О.В., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., народний депутат України – член Комітету Лабазюк С.П., народний депутат України – Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Бондаренко О.В., заступник начальника Управління екологічної безпеки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Бондаренко Ю.В.

Інформацію заслухано і взято до відома.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про створення робочої групи з питань удосконалення законодавчого регулювання у сфері ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності і управління державними підприємствами, установами та організаціями.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Торохтій Б.Г., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Направити звернення до Комітету з питань економічного розвитку, Комітету з питань бюджету та Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики щодо створення Робочої групи з питань удосконалення законодавчого регулювання у сфері ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності і управління державними підприємствами, установами та організаціями із залученням до її складу народних депутатів України - членів зазначених Комітетів.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо необхідності внесення змін до розпорядження Голови Верховної Ради України від 30 грудня 2023 року № 806 «Про деякі питання порядку оформлення народними депутатами України відряджень за кордон в умовах дії воєнного стану» з метою встановлення більш тісного міжпарламентського діалогу.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., народний депутат України – член Комітету Торохій Б.Г., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Направити звернення до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. щодо розгляду можливості внесення змін до розпорядження Голови Верховної Ради України від 30 грудня 2023 року № 806 «Про деякі питання порядку оформлення народними депутатами України відряджень за кордон в умовах дії воєнного стану», а саме:

  1. підпункт 2) пункту 1 викласти в такій редакції:

«2) забезпечення міжпарламентського співробітництва, за умови офіційного запрошення керівника парламенту іноземної держави, голови комітету парламенту іноземної держави, депутата або групи депутатів парламенту іноземної держави;»;

2. підпункт 3) пункту 3 виключити.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку