КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 77

18 листопада 2021 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 15 год. 15 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Кучер М.І., Лабазюк С.П., Рудик С.Я., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Коляда О.М., Корякіна І.І., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, друге читання (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми, друге читання (реєстр. № 5148 від 25.02.2021).

3. Про проекти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань, пов’язаних із набуттям права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Аліксійчуком О.В., Нікітіною М.В. та іншими (реєстр. № 6199 від 21.10.2021) та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки, поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Салійчуком О.В., Гузенком М.В. та іншими (реєстр. № 6199-1 від 25.10.2021).

4. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на грудень 2021 року.

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України - членам Комітету затвердити порядок денний засідання Комітету.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Костюк Д.С., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0;  «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, друге читання (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021).

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є., заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Хорєв М.Ю., заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021), з поправками та пропозиціями внесеними від Комітету, відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підготовлений до другого читання проект Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202-д від 13.08.2021) прийняти у другому читанні та в цілому в редакції Комітету, а також у разі прийняття законопроекту як Закону доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

3. Визначити доповідачем від Комітету при розгляді законопроекту Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «проти» - 1; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми, друге читання (реєстр. № 5148 від 25.02.2021).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., тимчасовий повірений у справах Посольства Республіки Індонезії в Україні Баскара Прадіпта.

Розгляд проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми, друге читання (реєстр. № 5148), розпочато.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань, пов’язаних із набуттям права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Аліксійчуком О.В., Нікітіною М.В. та іншими (реєстр. № 6199 від 21.10.2021) та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки, поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Салійчуком О.В., Гузенком М.В. та іншими (реєстр. № 6199-1 від 25.10.2021).

Авторами законопроектів ініційовано внесення спільного законопроекту з урахуванням норм, зазначених проектів.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на грудень 2021 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету затвердити розклад засідань Комітету на грудень 2021 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на грудень 2021 року.

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.                                         

Середа, 1 грудня

 

14 год. 30 хв.

2.                                         

Середа, 15 грудня

14 год. 30 хв.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку