КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 80

26 січня 2021 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 14 год. 30 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 23

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Гайду О.В., Гузенко М.В., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Коляда О.М., Корякіна І.І., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Інформація Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів відповідно до запропонованих питань (додаються у матеріалах).

2. Презентація законопроектів щодо удосконалення порядку фінансування ведення Державного земельного кадастру.

3. Про проект Закону про внесення змін до частини першої статті 208 Земельного кодексу України (щодо сприяння будівництву аеропортів), поданий народними депутатами України Тищенком М.М., Лабою М.М., Негулевським І.П. (реєстр. № 6187 від 19.10.2021).

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6248 від 01.11.2021).

5. Про кадрові питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

6. Про затвердження пропозицій до проекту порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

7. Про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

8. Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

9. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на лютий 2022 року.

10. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України - членам Комітету затвердити порядок денний засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів відповідно до запропонованих питань:

про стан будівництва та введення в експлуатацію прикордонних інспекційних постів;

про забезпечення органами Держпродспоживслужби контролю безпечності та якості харчових продуктів в процесі їх виробництва та реалізації;

про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

ВИСТУПИЛА: Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Магалецька В.В., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., заступники Голови Комітету Халімон П.В., Чернявський С.М., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Соломчук Д.В., заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Качка Т.А., заступники Голови Держпродспоживсужби Вовнюк А.В., Шевченко О.П., радник Голови Держпродспоживсужби Лордкіпанідзе А.Ю., заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю., Генеральний директор УКАБ Сластьон Р.М.

Інформацію заслухано і обговорено.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до частини першої статті 208 Земельного кодексу України (щодо сприяння будівництву аеропортів), поданий народними депутатами України Тищенком М.М., Лабою М.М., Негулевським І.П. (реєстр. № 6187 від 19.10.2021).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Рудик С.Я голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., народний депутат України Янченко Г.І., позаштатний консультант Комітету Біленко С.Б., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., керівник філії ДП «Фінінпро» у Закарпатській області Пригладь В.В.

Обговорення положень проекту Закону реєстр. № 6187 розпочато.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6248 від 01.11.2021).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник голови Комітету Чернявський С.М., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Качка Т.А.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів» (реєстр. № 6248), за результатами розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 12.

Рішення прийнято.

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про кадрові питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Старинець О.Г., який у зв’язку із зверненням Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 23.11.2021 № 20/06-2021/362998 щодо визначення переможцем конкурсу на зайняття посади заступника керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Рудень Олену Вікторівну, запропонував Комітету розглянути зазначену кандидатуру.

ВИРІШИЛИ:

1. На підставі статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» підтримати кандидатуру Рудень Олени Вікторівни для призначення на посаду заступника керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

2. Погодити та направити відповідне подання з даного питання Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Старинець О.Г. щодо розгляду кандидатури Демко Олени Василівни на вакантну посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики шляхом переведення з посади консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

ВИРІШИЛИ:

1. На підставі статті 54 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» з метою забезпечення основних напрямів діяльності Комітету підтримати кандидатуру Демко Олени Василівни для призначення на посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики шляхом переведення з посади консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

2. Погодити та направити відповідне подання з даного питання Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до проекту порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ: Затвердити пропозиції Комітету до проекту порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято одноголосно.

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ: Затвердити Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію про План роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ: Затвердити План роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на лютий 2022 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету затвердити розклад засідань Комітету на лютий 2022 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету:

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.                                          

Середа, 2 лютого

 

11 год. 00 хв.

у режимі відеоконференції

2.                                          

Середа, 16 лютого

14 год. 30 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо законопроектів про удосконалення порядку фінансування ведення Державного земельного кадастру.

ВИСТУПИВ: перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мірошниченко А.М., який доповів по суті даного питання.

Інформацію заслухано.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку