КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 102

20 вересня 2022 року

 

вул. Липська, 3, зала № 3, 15 год. 30 хв.                                                    

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Столар В.М., Христенко Ф.В., Юрчишин П.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Жидков О.Є., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами, друге читання (реєстр. № 4558 від 30.12.2020).

2. Про інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Міністерства соцiальної політики України, Запорізької  обласної військової адміністрації щодо забезпечення продовольством внутрішньо переміщених осіб та раціональне використання державних коштів на зазначені цілі.

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами, друге читання (реєстр. № 4558 від 30.12.2020).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., представник Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання соціальних та економічних прав Колобродова О.В., керівник агрохімічного напрямку Європейської Бізнес Асоціації  Погорілий В.М., експерт проекту EU IPRSA Project Мовчан Ю.О., радник Міністра Кабінету Міністрів України  Глущенко С.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами (реєстр. № 4558) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект в другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко- юридичним доопрацюванням.

2. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 4558 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соцiальної політики України, Запорізької  обласної військової адміністрації щодо забезпечення продовольством внутрішньо переміщених осіб та раціональне використання державних коштів на зазначені цілі.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., заступник Міністра економіки України Бігун Н.В.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України - Уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Козирєв П.Г.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., заступник Міністра економіки України Бігун Н.В.

ВИСТУПИЛА: заступник Міністра економіки України Бігун Н.В.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В.

ВИСТУПИВ: керівник експертної групи з питань регіонального розвитку Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України Пітцик І.М.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Запорізької обласної державної адміністрації Сиволап В.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяла участь голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В.

Інформацію заслухано і взято до відома.

ВИРІШИЛИ:

Враховуючи прийняту Верховною Радою Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави (реєстр. № 8031), прийнято рішення всі матеріали, які надійшли до Комітету, направити на ім’я Голови зазначеної ТСК Козира С.В. для врахування у подальшій роботі.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність розгляду на наступному засіданні Комітету питання про законодавче забезпечення надання державної допомоги агропідприємствам у формі грантів на створення або розвиток бізнесу.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету запросити на наступне засідання Комітету представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України для надання інформації з даного питання.

ВИРІШИЛИ:

запросити на наступне засідання Комітету представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України для надання інформації щодо законодавчого забезпечення надання державної допомоги агропідприємствам у формі грантів на створення або розвиток бізнесу.

 ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо призначення Березняка Володимира Миколайовича позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИРІШИЛИ:

1. Призначити позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Березняка Володимира Миколайовича.

2. Звернутись до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. з поданням щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Березняка Володимира Миколайовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

                           

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку