КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 115

24 січня 2023 року

 

12 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Халімон П.В., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головний консультант Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про зміни до пропозицій Комітету до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Про Звіт Комітету про стан виконання плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік.

3. Про Звіт про роботу Комітету за період роботи восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Про План роботи Комітету на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про зміни до пропозицій Комітету до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Внести до пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2023 рік зміни, виключивши з проекту Плану проект Закону «Про захист рослин», реєстр. № 4600, та включивши до проекту Плану проект Закону «Про державне регулювання сфери захисту рослин», реєстр. № 8340.

2. Проект Закону «Про захист рослин», реєстр. № 4600, включити до переліку проектів законів, які Комітет з питань аграрної та земельної політики пропонує не включати до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, як такий що втратив актуальність.

3. Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо відновлення прав деяких категорій громадян на приватизацію земельних ділянок під час дії правового режиму воєнного стану на території України, реєстр. № 8366, та проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо відновлення прав деяких категорій громадян на приватизацію земельних ділянок під час дії правового режиму воєнного стану на території України, реєстр. № 8366-1, включити до пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Секретаріату Комітету здійснити належне оформлення пропозицій до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

5. Надіслати дане рішення до Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про Звіт Комітету про стан виконання плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Звіт Комітету з питань аграрної та земельної політики про стан виконання плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про Звіт про роботу Комітету за період роботи восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Звіт про роботу Комітету з питань аграрної та земельної політики за період роботи восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про План роботи Комітету на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19.

Рішення прийнято.

 

5. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Трунову Дарину Вікторівну.

ВИРІШИЛИ:

1. Призначити позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Трунову Дарину Вікторівну.

2. Звернутись до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. з поданням щодо призначення позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Трунову Дарину Вікторівну.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку