КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 114

11 січня 2023 року, 18 год. 00 хв.                                   

у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Халімон П.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Бунін С.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Шол М.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Коляда О.М., Корякіна І.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проекти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок, реєстр. № 8178 від 04.11.2022 та реєстр. № 8178-1 від 10.11.2022.

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо примусового вилучення, відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені з мотивів суспільної необхідності для будівництва або реконструкції об'єктів критичної інфраструктури, реєстр. № 8225 від 24.11.2022.

3. Про пропозиції Комітету до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

В обговоренні взяв участь: народний депутат України – член Комітету Лабазюк С.П.

За результатами обговорення за ініціативи народного депутата України – члена Комітету Лабазюка С.П., головуючий на засіданні вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію про включення до порядку денного поточного засідання Комітету питання «Про проект Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни (реєстр. № 7457».

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету з урахуванням зазначеної пропозиції.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проекти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок, реєстр. № 8178 від 04.11.2022 та реєстр. № 8178-1 від 10.11.2022.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Чорноморов А.О., який доповів по суті проекту Закону реєстр. № 8178.

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Нікітіна М.В., яка доповіла по суті проекту Закону реєстр. № 8178-1.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., народні депутати України – члени Комітету Салійчук О.В., Торохтій Б.Г., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок (реєстр. № 8178) відхилити.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок (реєстр. № 8178-1) за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», прийняти за основу з його доопрацюванням відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «утрим.» - 3.

Рішення прийнято.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо примусового вилучення, відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені з мотивів суспільної необхідності для будівництва або реконструкції об'єктів критичної інфраструктури, поданий народними депутатами України Кириченком М.О., Германов Д.В., реєстр. № 8225 від 24.11.2022.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Кириченко М.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., заступник Міністра енергетики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сафаров Ф.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо примусового вилучення, відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені з мотивів суспільної необхідності для будівництва або реконструкції об'єктів критичної інфраструктури (реєстр. № 8225), за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», прийняти за основу з його доопрацюванням відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, поданий Кабінетом Міністрів України, реєстр. № 7457.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Лабазюк С.П., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити пропозиції Комітету до проекту Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни (реєстр. № 7457).

2. Направити зазначені пропозиції до Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики до проекту порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку