КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 108

11 листопада 2022 року

 

15 год. 00 хв.

у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Литвиненко С.А., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., головний консультант Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами, повторне друге читання (реєстр. № 4558 від 30.12.2020).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами, повторне друге читання (реєстр. № 4558 від 30.12.2020).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Лабазюк С.П., Салійчук О.В., керівник агрохімічного напрямку Європейської Бізнес Асоціації Погорілий В.М.

За результатами обговорення головуючий на засідання Голова Комітету Гайду О.В. поставив на голосування пропозицію щодо врахування 57 поправки редакційно.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18; «утрим.» - 3 (Тарасов О.С., Нікітіна М.В., Костюк Д.С.)

Рішення прийнято.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до повторного другого читання порівняльну таблицю проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами (реєстр. № 4558) з поправками та пропозиціями внесеними від Комітету, відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у повторному другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону, доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

3. На виконання пункту 2 частини четвертої Постанови Верховної Ради України від 29 липня 2022 року № 2483-IX «Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції» направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, підготовлений до повторного другого читання проект Закону України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами (реєстр. № 4558) для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

4. Визначити доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку