КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 109

 

16 листопада 2022 року

вул. Липська, 3, зала № 2, 15 год. 30 хв.

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кучер М.І., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М. Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Лабазюк С.П., Соломчук Д.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Чайківський І.А.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Інформація Голови Фонду державного майна України щодо прогнозованих планів діяльності Фонду на 2023 рік, зокрема, питання приватизації підприємств агропромислового комплексу.

2. Про повернення до розгляду проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв, друге читання, реєстр. № 6480 (відповідно до ч.6 ст. 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»).

3. Про проект Закону про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Салійчуком О.В., Торохтієм Б.Г. та іншими (реєстр. № 8149 від 24.10.2022).

4. Презентація Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реформування галузі виноградарства та виноробства.

5. Різне

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про обрання в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Фонду державного майна України щодо прогнозованих планів діяльності Фонду на 2023 рік, зокрема, питання приватизації підприємств агропромислового комплексу.

ВИСТУПИВ: Голова Фонду державного майна України Умєров Р.Е., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Рудик С.Я., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Салійчук О.В.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Фонду державного майна України та Кабінету Міністрів України, як органу що координує його діяльність, першочергово здійснити:

1) заходи щодо закінчення приватизації підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду державного майна України в період 2019-2021 років;

2) з метою підвищення економічного ефекту заходи щодо приватизації  підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду державного майна України у 2022 році, здійснювати лише після аналізу проблемних питань та економічного впливу за результатами приватизації підприємств зазначених у пункті 1.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про повернення до розгляду проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв, друге читання, реєстр. № 6480 (відповідно до ч.6 ст. 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету від 6 жовтня 2022 року (протокол № 104).

2. Підтримати додаткові поправки Комітету до законопроекту 6480 з дорученням секретаріату Комітету внести відповідні зміни до порівняльної таблиці та порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв» (реєстр. № 6480) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 6480 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Салійчуком О.В., Торохтієм Б.Г. та іншими (реєстр. № 8149 від 24.10.2022).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О.

Питання заслухано і обговорено. Прийняття рішення перенесено.

 

4. СЛУХАЛИ: Презентацію Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реформування галузі виноградарства та виноробства.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

Презентацію розглянуто.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку