КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 112

9 грудня 2022 року

 

12 год. 00 хв.

у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Гузенко М.В., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Столар В.М., Халімон П.В., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки, друге читання (реєстр.№ 5839 від 05.08.2021).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки, друге читання (реєстр.№ 5839 від 05.08.2021).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1) підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проєкту Закону України «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки» (реєстр. № 5839), з поправками та пропозиціями внесеними від Комітету, відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень;

2) рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону, доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту;

3) на виконання пункту 2 частини четвертої Постанови Верховної Ради України від 29 липня 2022 року № 2483-IX «Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції» направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, підготовлений до другого читання проект Закону України «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки» (реєстр. № 5839) для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України;

4) визначити доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду Олександра Васильовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «утрим.» – 1.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку