КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол 24

5 лютого 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

15 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Герасимов А.В., Кучер М.І., Петьовка В.В., Столар В.М.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Чернишенко І.І., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами, поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Грищенко Т.М., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2548 від 06.12.2019).

Комітет не головний

2. Про проект Закону про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур та Схеми сортової сертифікації насіння цукрового та кормового буряка Організації економічного співробітництва та розвитку, поданий Президентом України (реєстр. № 0029 від 14.01.2020).

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами, поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Грищенко Т.М., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2548 від 06.12.2019).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Халімон П.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Абрамовський Р.Р., керівник агрохімічного напрямку Європейської бізнес асоціації Погорілий В., президент Фітосанітарної асоціації України Седик В.М., голова Всеукраїнської екологічної ліги Тимочко Т.В., секретар Комітету Чайківський І.А., голова ГС «Український контроль аграрного захисту» Кузьменко С.О., генеральний директор УКАБ Сластьон Р.М., представник комітету захисту рослин УКАБ Гусєва Н.О., Директор інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя Проданчук М.Г., заступник директора інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя Кравчук О.П., незалежний експерт у сфері державного нагляду (контролю) Глущенко С.П., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Лабазюк С.П.

Під час обговорення народним депутатом України – членом Комітету Лабазюком С.П. була внесена пропозиція щодо створення робочої групи для розробки пакету законопроектів щодо врегулювання сфери поводження із пестицидами та агрохімікатами.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами (реєстр. № 2548) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 1; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур та Схеми сортової сертифікації насіння цукрового та кормового буряка Організації економічного співробітництва та розвитку, поданий Президентом України (реєстр. № 0029 від 14.01.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур та Схеми сортової сертифікації насіння цукрового та кормового буряка Організації економічного співробітництва та розвитку, поданий Президентом України, реєстр. № 0029 від 14.01.2020 р., прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Дане рішення направити до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва для врахування в подальшій роботі над зазначеним законопроектом.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку