КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 31

30 квітня 2020 року

 

вул. Садова, 3а, к. 330

09 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кучер М.І., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Кириченко М.О., Петьовка В.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Юрчишин П.В.

 

На засіданні присутні: народні депутати України дев’ятого скликання Бондар Г.В., Пузійчук А.В., Шуляк О.О.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Шумейко С.Г., Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Продовження розгляду проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

2. Про включення до порядку денного III сесії Верховної Ради України IX скликання проекту Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, поданого народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Гайду О.В. та іншими (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

3. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданий народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

Комітет не головний

4. Про проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Сольським М.Т., Халімоном П.В. та іншими (реєстр. № 2446 від 14.11.2019).

5. Про пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році.

6.  Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету. Водночас головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету внести зміни в черговість розгляду питань порядку денного і другим питанням розглянути п’яте питання порядку денного.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету продовжити обговорення поданих до законопроекту поправок і пропозицій, розгляд яких було розпочато на засіданні Комітету 24.04.2020 (протокол № 30).

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Богданець А.В., Герасимов А.В., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., народні депутати України дев’ятого скликання Пузійчук А.В., Бондар Г.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

Розглянуто 99 правок із 236.

ВИРІШИЛИ:

Продовжити розгляд поправок і пропозицій, які надійшли до проекту Закону, на наступному засіданні Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Колихаєв І.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., народні депутати України – члени Комітету Богданець А.В.. Матусевич О.Б., Салійчук О.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Питання заслухано. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету.

 

Заступник Голови Комітету Чернявський С.М. вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо включення до порядку денного поточного засідання Комітету питання про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданого народними депутатами України Чернявським С.М.,  Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

В обговоренні взяв участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

Включити до порядку денного поточного засідання Комітету питання про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданого народними депутатами України Чернявським С.М.,  Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Гайду О.В. та іншими (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Гайду О.В. та іншими (реєстр. № 3318 від 09.04.2020).

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданий народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Сольським М.Т., Халімоном П.В. та іншими (реєстр. № 2446 від 14.11.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Сольським М.Т., Халімоном П.В. та іншими (реєстр. № 2446), прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Дане рішення направити до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданого народними депутатами України Чернявським С.М.,  Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданого народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку