КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 32

07 травня 2020 року

 

вул. Садова, 3а, к. 330

09 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чорноморов А.О., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 21

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Чернявський С.М., Шол М.В.

 

На засіданні присутні: народні депутати України дев’ятого скликання Бондар Г.В., Шуляк О.О.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Шумейко С.Г., Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

2. Про пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році.

3. Продовження розгляду проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020), прийняти за основу і в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ: Підтримати пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених народними депутатами України – членами Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету продовжити обговорення поданих до законопроекту поправок і пропозицій, розгляд яких було розпочато на засіданнях Комітету 24.04.2020 (протокол № 30) та 30.04.2020 (протокол № 31).

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., народний депутат України дев’ятого скликання Бондар Г.В., старший проектний менеджер Офісу реформ Кабінету Міністрів України Мартин А.Г., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України Шуляк О.О. Біленко А.Б.

Розглянуто всі поправки і пропозиції (236), подані до законопроекту.

ВИРІШИЛИ: Прийняття остаточного рішення перенести на наступне засідання Комітету.

 

 

 



 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку