КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол 25

18 лютого 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

14 год. 15 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Тарасов О.С., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Кучер М.І., Петьовка В.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Тимофійчук В.Я.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., Жидков О.Є., Чернишенко І.І., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про Звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році (аграрний напрямок).

2. Презентація дорожньої карти приватизації ДП «Укрспирт».

3. Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 3047 від 10.02.2020).

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про Звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році (аграрний напрямок).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

1. Звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році в частині аграрного напрямку взяти до відома.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо дорожньої карти приватизації ДП «Укрспирт».

ВИСТУПИВ: Т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Блескун С.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Милованов Т.С., Голова Комітету Сольський М.Т., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

Інформацію заслухано і взято до відома.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 3047 від 10.02.2020).

ВИСТУПИВ: Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Милованов Т.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Івченко В.Є.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (реєстр. № 3047), включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку