КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол  27

11 березня 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

11 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Гузенко М.В., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Столар В.М.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., Жидков О.Є., Чернишенко І.І., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Продовження розгляду проекту Закону про національну інфраструктуру геопросторових даних, друге читання (реєстр. № 2370 від 01.11.2019).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Мейдичем О.Л., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 2064 від 05.09.2019).

3. Про включення до Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проектів Законів «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданий народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)», поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С.А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

4. Про проект Закону про державний екологічний контроль, поданий народними депутатами України   Маріковським О.В., Бондаренком О.В. Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 3091 від 19.02.2020).

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про національну інфраструктуру геопросторових даних, друге читання (реєстр. № 2370 від 01.11.2019), продоження розгляду.

ВИСТУПИВ: Заступник директора департаменту Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Макаренко Д.Г., який доповів по суті даного питання.

В  обговоренні взяв участь заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Краснолуцький О.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про національну інфраструктуру геопросторових даних (реєстр. № 2370) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

2.      Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. Розгляд питання про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Мейдичем О.Л., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 2064), перенесено.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проектів Законів «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданий народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)», поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С.А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

ВИСТУПИВ: головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь секретар Комітету Чайківський І.А.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекти Законів «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, поданий народним депутатом України Міньком С.А. (реєстр. № 3012 від 05.02.2020) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)», поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С.А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1 від 20.02.2020).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про державний екологічний контроль, поданий народними депутатами України Маріковським О.В., Бондаренком О.В. Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 3091 від 19.02.2020).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Маріковський О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Краснолуцький О.В., Голова Комітету Сольський М.Т., народний депутат України – член Комітету Матусевич О.Б., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В.

ВИРІШИЛИ: продовжити розгляд даного законопроекту на наступному засіданні Комітету.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку