КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол 29

10 квітня 2020 року

 

Засідання Комітету у режимі відеоконференції

12 год. 00 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Матусевич О.Б., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Шумейко С.Г., Гаркавенко Ю.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Мейдичем О.Л., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 2064 від 05.09.2019).

2. Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проектів Законів «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарств», поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020) та «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», поданий народними депутатами України Цабалєм В.В., Клименко Ю.Л., Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 3205-1 від 13.03.2020).

3. Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Мейдичем О.Л., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 2064 від 05.09.2019).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Івченко В.Є., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Богданець А.В., Герасимов А.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні, поданий народними депутатами України Івченком В.Є., Мейдичем О.Л., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 2064), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -27; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проектів Законів «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарств», поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020) та «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», поданий народними депутатами України Цабалєм В.В., Клименко Ю.Л., Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 3205-1 від 13.03.2020).

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекти Законів «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарств», поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020) та «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», поданий народними депутатами України Цабалєм В.В., Клименко Ю.Л., Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 3205-1 від 13.03.2020).

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -26; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку