КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

 

Протокол 30                                                                                           

24 квітня 2020 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

09 год. 30 хв.

              

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Кучер М.І., Костюк Д.С., Литвиненко С.А., Матусевич О.Б., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Юрчишин П.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Шумейко С.Г., Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції, поданого народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Нікітіною М.С. та іншими (реєстр. № 3295 від 30.03.2020).

2. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

3. Про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020) та про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Цабалєм В.В., Клименко Ю.Л. Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 3205-1 від 13.03.2020).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції, поданого народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Нікітіною М.С. та іншими (реєстр. № 3295 від 30.03.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М. (по відеозв’язку), який доповів по суті даного питання.

В  обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., Кучер М.І., секретар Комітету Чайківський І.А.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції, поданий народними депутатами України Чернявським С.М., Чорноморовим А.О., Нікітіною М.С. та іншими (реєстр. № 3295 від 30.03.2020).

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -24; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., запропонував народним депутатам України – членам Комітету внести зміни в черговість розгляду питань порядку денного і другим питанням розглянути третє питання порядку денного.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020) та про проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Цабалєм В.В., Клименко Ю.Л. Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 3205-1 від 13.03.2020).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М. (по відеозв’язку), який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., народні депутати України – члени Комітету Герасимов А.В., Івченко В.Є., Кучер М.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Салійчуком О.В., Нагаєвським А.С. та іншими (реєстр. № 3205 від 12.03.2020), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» -21; «проти» - 1; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, друге читання (реєстр. № 2280 від 17.10.2019).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету розпочати розгляд поправок і пропозицій, які надійшли до законопроекту.

В  обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Халімон П.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Кучер М.І., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б. (по відеозв’язку).

Розглянуто 6 правок із 236.

ВИРІШИЛИ:

Продовжити розгляд поправок і пропозицій, які надійшли до проекту Закону, на наступному засіданні Комітету.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку