КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 57 від 20 червня 2017 року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14.00 год.                                                                     

                                                                                         

                                                           

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кулініч О.І.,       Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Юрчишин П.В., Хлань С.В.      

Всього присутніх: 22

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б.,      Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Корнацький А.О.,  Кузьменко А.І., Мартиняк С.В., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.       Про проект Закону України «Про виноград та виноробну продукцію», реєстр. № 5667 від 19.01.2017, поданий народним депутатом України Урбанським О.І.

2.       Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств», реєстр. № 6236 від 24.03.2017, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими.

3.        Про відставку з посади Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В. згідно з поданою ним заявою  від 23.05.2017.

4.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо плати за землю», реєстр. № 5551 від 16.12.2016, поданий народним депутатом України Мартиняком С.В.

5.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо плати за землю», реєстр. № 5552 від 16.12.2016, поданий народним депутатом України Мартиняком С.В.

6.   Різне

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету  Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету. Одночасно головуючий запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного, зокрема, другим розглянути питання про відставку з посади Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В. згідно з поданою ним заявою від 23.05.2017.

 

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про виноград
та виноробну продукцію», реєстр. № 5667 від 19.01.2017, поданий народним депутатом України Урбанським О.І.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Урбанський О.І., який доповів
по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Дідич В.В., Вадатурський А.О.,  а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про виноград
та виноробну продукцію, реєстр. № 5667 від 19.01.2017, поданий народним депутатом України Урбанським О.І., відхилити.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету            Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про відставку з посади Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В. згідно з поданою ним заявою від 23.05.2017.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б., який доповів
по суті даного питання і запропонував  народним депутатам України – членам Комітету підтримати заяву про відставку Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Вітко А.Л., Бакуменко О.Б., Заболотний Г.М., Лабазюк С.П., Мушак О.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати заяву про відставку Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти відставку Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Т.В.

3. Рішення направити Голові Верховної Ради України Парубію А.В.
і Голові Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Князевичу Р.П.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 2; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

3.       СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі
в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств», реєстр. № 6236 від 24.03.2017, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Галасюк В.В., який доповів
по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету  Заболотний Г.М., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Кіт А.Б., Дмитренко О.М., Бакуменко О.Б., народний депутат України Галасюк В.В., головний консультант секретаріату Комітету Шумейко С.Г., перший заступник
Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.,
Голова Громадської спілки «Аграрний союз України» Новіков Г.В., Голова Асоціації тваринників України Паламар І.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи проект Закону про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств
(реєстр. № 6236 від 24.03.2017), поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «проти» - 3; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

4-5. Розгляд питань про проекти Законів України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо плати за землю», реєстр. № 5551 від 16.12.2016, та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо плати за землю», реєстр. № 5552 від 16.12.2016, подані народним депутатом України Мартиняком С.В., перенесено.

 

6. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про кадрове питання.

ВИСТУПИВ: керівник секретаріату Комітету Острадчук І.В., яка
у зв’язку з перебуванням консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Данілкович О.М.

у відпустці без збереження заробітної плати як матері дитини, яка потребує домашнього догляду, внесла на розгляд народних
депутатів України членів Комітету пропозицію щодо призначення на зазначену посаду Бобко Л.О. головного спеціаліста відділу службової кар’єри державних службовців Департаменту управління персоналом та кадрової політики Міністерства охорони здоров’я України.

ВИРІШИЛИ:

1.       Рекомендувати виконуючому обов’язки Керівника Апарату Верховної Ради України Боднару П.О. призначити на посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин БОБКО Ларису Олександрівну на період пепребування основного працівника у відпустці без збереження заробітної плати як матері дитини,
яка потребує домашнього догляду,
порядком переведення з посади головного спеціаліста відділу службової кар’єри  державних службовців Департаменту управління персоналом та кадрової політики Міністерства охорони здоров’я України.

2.       Дане рішення направити виконуючому обов’язки Керівника Апарату Верховної Ради України Боднару П.О.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку