КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 50

2 лютого 2021 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 15 год. 15 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Колихаєв І.В., Лабазюк С.П., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Жидков О.Є., Коляда О.М., Шумейко С.Г., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультант Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, друге читання (реєстр. № 2289 від 18.10.2019).

2. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, повторне друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

Водночас головуючий вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію про включення до порядку денного поточного засідання Комітету питання щодо необхідності внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про план законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік», та розглянути це питання першим питанням порядку денного.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про план законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік».

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Звернутись до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з проханням під час реєстрації у Верховній Раді України законопроектів «Про ринок деревини», «Про управління водогосподарсько-меліоративною інфраструктурою», а також проекту Кодексу ведення відповідального рибного господарства України визначити головним комітетом з їх опрацюванням Комітет з питань аграрної та земельної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, друге читання (реєстр. № 2289 від 18.10.2019).

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народний депутат України – член Комітету Герасимов А.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю з урахуванням техніко-юридичного та редакційного уточнення деяких її положень та рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, реєстр. № 2289, прийняти у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, повторне друге читання (реєстр. № 2194 від 01.10.2019).

ВИСТУПИВ: член Ради Асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., народні депутати України – члени Комітету Соломчук Д.В., Кучер М.І., народний депутат України Тищенко М.М.,  Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко Р.М., перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Мірошниченко А.М.

ВИРІШИЛИ:

Продовжити розгляд даного питання на наступному засіданні Комітету.

 

4. В різному:

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію про включення до порядку денного одного із наступних засідань Комітету питання про розгляд звернення представників молочних підприємств України щодо зростання імпорту молочних продуктів в Україну.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко Р.М., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

Включити до порядку денного одного із наступних засідань Комітету питання щодо зростання імпорту молочних продуктів в Україну.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку