КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 69

16 липня 2021 року

 

вул. Садова, , к. 330, 09 год. 30 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Чайківський І.А., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Коляда О.М., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про подальший розгляд проекту Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202), направлений Верховною Радою України 15.07.2021 р. до Комітету для підготовки на повторне перше читання.

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про подальший розгляд проекту Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202), направлений Верховною Радою України 15.07.2021 р. до Комітету для підготовки на повторне перше читання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., заступник Голови Комітету Рудик С.Я., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі      Богданець А.В., народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Герасимов А.В., Литвиненко С.А., Соломчук Д.В., Салійчук О.В., Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко Р.М., Перший заступник Голови Держводагентства Кузьменков О.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Міністерству аграрної політики та продовольства України в порядку, встановленому Законом України «Про Регламент Верховної Ради України», внести до повторного першого читання альтернативний законопроект до проекту Закону України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель (реєстр. № 5202), або подати до Комітету пропозиції до вказаного законопроекту.

2. Рекомендувати Міністерству аграрної політики та продовольства України вжити вичерпних заходів щодо відновлення повноцінної роботи Мінагрополітики. Про вжиті заходи поінформувати Комітет до вересня 2021 року.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. В Різному:

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність направлення звернення до Рахункової палати щодо проведення перевірки територіальних органів Державного агентства водних ресурсів України в Миколаївській та Херсонській областях за останні 3 роки.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати зазначену ініціативу та направити зазначене звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність продовження роботи Комітету з питань аграрної та земельної політики після закінчення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання до дня відкриття першого засідання шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Продовжити роботу Комітету після закінчення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання до дня відкриття першого засідання шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Поінформувати Голову Верховної Ради України про продовження роботи Комітету з питань аграрної та земельної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку