КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 55

10 березня 2021 року, 14 год. 00 хв.

у режимі відеоконференції                      

       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 23

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Івченко В.Є., Колихаєв І.В., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами, поданий народними депутатами України Мезенцевою М.С., Кравчук Є.М., Люботою Д.В. та іншими (реєстр. № 4568 від 04.01.2021).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

Водночас, за ініціативи заступника Голови Комітету Чернявського С.М., головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету в питанні порядку денного Різне розглянути питання про необхідність створення при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики робочої групи щодо вивчення питання дотримання Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби на державному кордоні та територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях законодавства під час реалізації своїх повноважень.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету з урахуванням зазначеної пропозиції.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23 ; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами, поданий народними депутатами України Мезенцевою М.С., Кравчук Є.М., Люботою Д.В. та іншими (реєстр. № 4568 від 04.01.2021).

ВИСТУПИЛА: народний депутат України Мезенцева М.С., яка доповіла по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко С.М., координатор комітетів Європейської Бізнес Асоціації Широченко Т.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проєкт Закону про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами (реєстр. № 4568), прийняти за основу.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

2. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність створення при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики робочої групи щодо вивчення питання дотримання Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби на державному кордоні та територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях законодавства під час реалізації своїх повноважень.

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Створити при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики робочу групу щодо вивчення питання дотримання Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби на державному кордоні та територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях законодавства під час реалізації своїх повноважень.

2. Обрати головою робочої групи народного депутата України – члена Комітету з питань аграрної та земельної політики Гайду Олександра Васильовича.

3. Долучити до складу робочої групи народних депутатів України, профільних експертів, посадових осіб Держпродспоживслужби.

4. Доручити голові робочої групи в тижневий термін сформувати та затвердити персональний склад робочої групи.

5. Доручити голові робочої групи протягом трьох місяців прозвітувати про результати роботи.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря Комітету аграрної та земельної політики Чайківського Івана Адамовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку