КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 61

28 квітня 2021 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 14 год. 30 хв.

                       

Головував: Голова Комітету Сольський М.Т.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Чайківський І.А., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 25

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Коляда О.М., Шумейко С.Г., Чернишенко І.І., старший консультант Кантур С.В., консультанти Рудень О.В., Чужмир К.М., спеціаліст Кеєр С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.Інформація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з скасуванням Окружним адміністративним судом міста Києва рішень Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про припинення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив.

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про насіння і садивний матеріал», поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4593 від 14.01.2021), продовження розгляду.

3. Про проект Закону про захист рослин, поданий народними депутатами України Соломчуком Д.В., Мезенцевою М.С., Кучером М.І. та іншими (реєстр. № 4600 від 16.01.2021).

4. Про проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо підвідомості спорів, що виникають у сфері земельних відносин та спорів щодо нерухомого майна, поданий народними депутатами України Бабієм Р.В., Костіним А.Є., Новіковим М.М. та іншими (реєстр. № 3296 від 31.03.2020). Комітет не головний.

5. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на травень 2021 року.

6. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

За ініціативи голови підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвського А.С. і народного депутата України – члена Комітету Соломчука Д.В., головуючий запропонував народним депутатам України - членам Комітету перенести розгляд питань порядку денного Про проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо підвідомості спорів, що виникають у сфері земельних відносин та спорів щодо нерухомого майна, реєстр. № 3296 та Про проект Закону про захист рослин, реєстр. № 4600.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету з урахуванням зазначених пропозицій.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24; «проти» - 0; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з скасуванням Окружним адміністративним судом міста Києва рішень Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про припинення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Сольський М.Т., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю., Голова Всеукраїнського конгресу фермерів Слободяник І.Л., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Інформацію заслухано. Обговорення розпочато. Подальший розгляд перенесено на наступне засідання Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про насіння і садивний матеріал», поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4593 від 14.01.2021), продовження розгляду.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Висоцький Т.М., виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Григоренко С.В., старший науковий співробітник Інституту садівництва НААН України Костенко В.М., Голова Асоціації «Українське насіннєве товариство» Прохода Ю.Л., заступник Голови Асоціації «Укрсадпром» Тітов А.В., заступник Голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада» Соколов М.Ю.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про насіння і садивний матеріал», поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4593) направити до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики для підготовки на повторне перше читання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Сольського М.Т.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ:  Інформацію про розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на травень 2021 року.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який запропонував затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на травень 2021 року.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити наступний розклад засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на травень 2021 року.

 

з/п

 

День тижня і дата

проведення засідання

Початок роботи

1.

Середа, 19 травня

 

14 год. 30 хв.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:  Інформацію про необхідність внесення змін до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який у зв’язку з епідеміологічною ситуацією та дією встановленого в Україні карантину, запропонував народним депутатам України – членам Комітету перенести на наступну сесію виїзні засідання Комітету, проведення яких було заплановано на поточну сесію.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. В різному

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Сольський М.Т., який відповідно до протокольного доручення, озвученого ним на засіданні Комітету 16 березня 2021 року, запропонував народним депутатам України – членам Комітету на наступному засіданні Комітету, проведення якого планується 19 травня 2021 року, заслухати інформацію голів підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики про стан законопроектної роботи.

Пропозицію підтримано.

 

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку