КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 91

10 травня 2022 року

 

у режимі відеоконференції, 11 год. 00 хв.

                       

Головував: Перший заступник Голови Комітету Мейдич О.Л.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Гайду О.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Івченко В.Є., Костюк Д.С., Кучер М.І., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Чайківський І.А., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Рудик С.Я., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Коляда О.М., Боремська З.В., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про повернення до розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану, друге читання (реєстр. № 7289 від 15.04.2022).

2. Інформація ДПСС щодо обгрунтування цін (тарифів) на платні послуги, які надаються Держпродспоживслужбою.   

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Перший заступник Голови Комітету Мейдич О.Л., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про повернення до розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану, друге читання (реєстр. № 7289 від 15.04.2022).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Перший заступник Голови Комітету Мейдич О.Л., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики від 2 травня 2022 року (протокол № 90).

2. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану (реєстр. № 7289), з пропозиціями внесеними від Комітету, та із внесеними змінами та редакційними уточненнями її положень.

3. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану (реєстр. № 7289) у другому читанні та в цілому як Закон в редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

4. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  і захисту споживачів щодо обгрунтування цін (тарифів) на платні послуги, які надаються Держпродспоживслужбою.

ВИСТУПИВ: Т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  і захисту споживачів Вовнюк А.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., заступники Голови Держпродспоживсужби Лордкіпанідзе А.Ю., Шевченко О.П., в.о. директора Департаменту безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини та контролю у сфері органічного виробництва Держпродспоживсужби Мороз Д.А.

За результатами обговорення рекомендовано направити звернення.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку