КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                         

Протокол 94

17 червня 2022 року

 

12 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П.,  Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Івченко В.Є., Петьовка В.В., Столар В.М., Халімон П.В., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Коляда О.М., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про затвердження рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Стан рибного господарства та шляхи його розвитку» (2 червня 2022 року, м. Ізмаїл Одеської області).

2. Інформація Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів згідно певних напрямків її роботи (додаються у матеріалах).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження рекомендацій виїзних комітетських слухань на тему: «Стан рибного господарства та шляхи його розвитку» (2 червня 2022 року, м. Ізмаїл Одеської області).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяв участь Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Стан рибного господарства та шляхи його розвитку».

2. Направити зазначені рекомендації до Кабінету Міністрів України, Офісу Президента України та Голові Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів згідно певних напрямків її роботи.

ВИСТУПИВ: Т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Вовнюк А.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник голови Комітету Чернявський С.М., заступник голови Комітету Рудик С.Я., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гузенко М.В., народні депутати України – члени Комітету Салійчук О.В., Лабазюк С.П., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Голови Держпродспоживслужби Шевченко О.П., директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Лук’янюк О.М., начальник юридичного відділу ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Гедз А.В.

ВИРІШИЛИ:

1. З урахуванням пропозиції народного депутата України – члена Комітету Чорноморова А.О., визнати роботу керівництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів незадовільною.

2. Направити дане рішення до Кабінету Міністрів України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про кадрові питання у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В., який у зв’язку з воєнним станом та на виконання статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію щодо погодження кандидатури Гаркавенка Юрія Миколайовича для призначення на посаду заступника керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ВИРІШИЛИ:

1. На підставі статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та відповідно до частин п’ятої, сьомої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» підтримати кандидатуру Гаркавенка Юрія Миколайовича для призначення на посаду заступника керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

2. Погодити та направити відповідне подання з даного питання Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16.

Рішення прийнято.

СЛУХАЛИ: Інформацію про подання щодо нагородження орденом «За заслуги» І ступеня.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію звернутись до Голови Верховної Ради України щодо порушення клопотання перед Президентом України про нагородження заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Рудика Сергія Ярославовича орденом «За заслуги» I ступеня за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок та професійні досягнення у створенні законодавчої бази для подальшого розвитку аграрного сектору економіки України.

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутись до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. щодо порушення клопотання перед Президентом України про нагородження орденом «За заслуги» І ступеня заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики РУДИКА Сергія Ярославовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 15; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

СЛУХАЛИ: Інформацію про подання щодо присвоєння почесного звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію звернутись до Голови Верховної Ради України щодо порушення клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник сільського господарства України» народному депутату України – секретарю Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Чайківському Івану Адамовичу за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, заслуги перед Українським народом у сприянні становленню та зміцненню України як демократичної, соціальної, правової держави, розвитку демократії, парламентаризму та значний особистий внесок у розбудову законодавства в агропромисловому комплексі та земельних відносинах.

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутись до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. щодо порушення клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник сільського господарства України» народному депутату України – Секретарю Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики ЧАЙКІВСЬКОМУ Івану Адамовичу.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 15; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

СЛУХАЛИ: Інформацію про подання щодо нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Гайду О.В., який вніс на розгляд народних депутатів України – членів Комітету пропозицію звернутись до Голови Верховної Ради України щодо порушення клопотання перед Президентом України про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Старинця Олександра Георгійовича за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок та професійні досягнення у створенні законодавчої бази для подальшого розвитку аграрного сектору економіки України.

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутись до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. щодо порушення клопотання перед Президентом України про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики СТАРИНЦЯ Олександра Георгійовича.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку