КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

 

                                                                           

  

 

Протокол 92

20 травня 2022 року

 

11 год. 00 хв.,  у режимі відеоконференції

                       

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Івченко В.Є., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Халімон П.В., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Шумейко С.Г., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки, друге читання (реєстр. № 6199 від 29.11.2021).

2. Про внесення змін до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики».

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки, друге читання (реєстр. № 6199 від 29.11.2021).

ВИСТУПИВ: позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки (реєстр. № 6199) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект в другому читанні та в цілому як Закон в редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено  Голову Комітету Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19; «утрим.» - 1

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики».

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який у зв’язку з обранням його Головою Комітету, проінформував про необхідність внести зміни до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики» і відкликати його з посади голови підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу.

ВИРІШИЛИ:

внести зміни до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики» і відкликати О. Гайду з посади голови підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу у зв’язку з обранням його Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики».

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який відповідно до статті 37 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» проінформував щодо необхідності обрання голови підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С.

ВИРІШИЛИ:

внести зміни до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики» і обрати народного депутата України – члена Комітету Гузенка М.В. головою підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку