КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 117

3 березня 2023 року

12 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Литвиненко С.А., Петьовка В.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., Корякіна І.І., Коляда О.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Лабазюком С.П., Фроловим П.В. та іншими (реєстр. № 8290 від 19.12.2022).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна, поданий народними депутатами України Наталухою Д.А., Мовчаном О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 6102-д від 13.02.2023).

3. Про продовження дії урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» для сільськогосподарських товаровиробників, як інструмент забезпечення весняно-польових робіт у 2023 році.

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва, поданий народними депутатами України Гайду О.В., Лабазюком С.П., Фроловим П.В. та іншими (реєстр. № 8290 від 19.12.2022).

ВИСТУПИВ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., радник віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Глущенко С.М., в.о. директора Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок Остап`юк А.Ю., заступник директора Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок по зовнішньо-економічних зв'язках та міжнародній інтеграції Косенко Ю.М., Голова правління «Ліга виробників харчових продуктів» Кузнєцов Г.Д., радник Української асоціації бізнесу та торгівлі Казьміна Я.С., представник компанії Kormotech Чумаченко Г.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва (реєстр. № 8290) відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» прийняти за основу.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна, поданий народними депутатами України Наталухою Д.А., Мовчаном О.В., Приходьком Б.В. та іншими (реєстр. № 6102-д від 13.02.2023).

ВИСТУПИВ: заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Мовчан О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Стернійчук В.О., Торохтій Б.Г., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна (реєстр. № 6102-д) відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами його розгляду в першому читанні направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання, визначивши при цьому основні положення, принципи, критерії, яким повинен відповідати доопрацьований законопроект та його структурні частини.

Направити дане рішення до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про продовження дії урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» для сільськогосподарських товаровиробників, як інструмент забезпечення весняно-польових робіт у 2023 році.

ВИСТУПИВ: заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Драганчук Ю.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чаківський І.А., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра економіки України Соболев О.Д., директор громадської спілки «Всеукраїнський аграрний форум» Дідух М.М.

ВИРІШИЛИ:

Направити звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. щодо продовження дії урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» на 2023 рік для підтримки сільськогосподарських товаровиробників та забезпечення продовольчої безпеки.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 18.

Рішення прийнято.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку